• CK-LDH magasabb értéke?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Hölgy Kérdésem az lenne, hogy a CK értékem már 3 év óta 300-500.között mozog az LDH értekem utoljára 478 volt, mennyire kell ezzel foglakoznom. Kardiólogus, Neurologus, Infektologus-nál jártam, de senki nem kérdőjelezte meg ezt az eredményt mindenhol, minden rendben volt. Mi lehet még az ok? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a LDH érték témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az LDH egy minden sejtben jelenlévő enzim, CPK pedig főleg izomban, szívizomban, idegszövetben fordul elő. A CPK 300-500 közötti értéke és az 478 U/L-es LDH érték is enyhe emelkedést jelent. (mindkettő esetében a felső érték többszöröse szokott előfordulni pl. izomsérülés, szívizominfarktus, tüdőembolia, stb. esetében). Ha az értékek emlkedése nem progresszív és változatlan, komoly aggodalomra tényleg nincs ok.  (Enyhe emelkedést fokozott testmozgás, de akár bizonyos gyógyszerek szedése is okozhat).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 09:32:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: