• Hasmenés ébredés után rossz közérzettel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy az mitől van, hogy ahogy felébredek reggel, először is nagyon rossz a közérzetem, és azonnal ugy érzem hogy széklet ingerem van. Ez akkor is igy van, ha netalán délután alszom akkor is bejön ez az érzés. Ez valami agyi inger probléma? Sajnos ha ideges vagyok vagy szorongok akkor is hasmenést okoz. Ez az állapot 40 éve tart. Ezt értem, csak azt nem ha alszom és felébredek akkor mitől van ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Teljesen egzakt választ nem tudok Önnek adni, de a 4 évtizede fennálló probléma mindenképpen kóros reflexek, beidegződések kialakulásával jár (lehet, hogy kezdetben volt egy irritábilis bél-szindrómája, majd ez kóros reflexként rögzült), így Önnél az ébredéssel járó aktivációs reakció összekapcsolódott a fokozott vastagbél-perisztaltikával és székelési ingerrel. Különböző relaxatios illetve autogén tréning technikák kipróbálását tudom javasolni.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-17 18:51:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés