Omeprazol napi adag

Tisztelt Doktor Ur! Mivel Angliaban elek es a haziorvos a Noacid, Nolpaza tablettakat nem ismeri, igy maradtam az Omeprazol szedese mellett., Mint irtam Onnek regebben a Chlarithromycinra nem reagalt jol a szervezetem es abba kellet hagynom a szedeset, most 2 het szunet utan ismet elkezdtem a Helicobacter kezelest. 1995-ben 10 napot a korhazban majnagyobbodassal toltottem, azota problemam nem volt vele, de a nagyon zsiros eteleket nem birom. Mivel a Chlarithromycinra is igen erzekenyen reagaltam, es az Omeprazoltol is kicsit rossz kozerzetem volt, mellesleg a betegtajekoztatoban olvastam, hogy majbetegek a 30 mg-os dozisbol egyet vehetnek, kerdesem, hogy a felirt 2x30 mg helyett ha egyet veszek a kezeles hatasos lesz-e, mivel ismet nem szeretnem megszakitani a mellekhatasok miatt-elso kezeles alkalmaval hanyinger, hanyas fordult elo, meg a kezeles felfuggeszteset kovetoen 3 napig? Koszonettel: Marti

Dr. Plósz János válasza savcsökkentés témában

Tisztelt Kérdező! Az általam írt Noacid, Nolpaza készítmények hatóanyaga pantoprazol, ez újabb generációs savcsökkentő, kevesebb mellékhatással, biztosan elérhető Angliában is. Sajnos az eradicátiós kezelés eredményessége nagyban függ a kúra teljességétől. A hazai szakmai irányelv chlarithromycin 2x500mg, Amoxycillin 2x1000mg, valamelyik savcsökkentő dupla dozisát (pantoprazolból 2x40mg-ot) javasolt 7 napig. A kúra után probiotikumok fogyasztása javasolt a bélflóra regenerálására. Dr. Plósz János

Megválaszolva: 2009. január 01.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Parietről Controlocra váltás
Tisztelt Dr. Plósz János Doktor Úr! Az áprilisi változások miatt új tablettákat kapatam. Eddig Pariet 20mg és Alusulin volt (+Aloe verát és Probiotikumot is...
Titán dioxid mentes savközömbösítő
Tisztelt webdoktor! 32 éves vagyok, laktózérzékeny és refluxbeteg rengeteg gyomorsavval, utóbbit gyomortükrözés tárt fel. „A cardia nem zár jól, a savas...
PanColitis Anthem
Szép napot kívánok! Egy rövid tájékoztatót szeretnék kérni az alábbi ANTHEM vizsgálatról. Úgy tudom ez egy új biológiai terápia, amit colits ulcerosara...
Köldöksérv fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja erős köldökfájdalmam van, úgy érzem, hogy "húz" össze a fájdalom. Diagnosztizált köldöksérvem van, de nagyon kicsi, 3 mm...
Sárga nyelv és hasi fájdalom
Tisztelt doktornő az ügyben írok önnek mert egy hete sárga a nyelvem is 2 napja szúr a hasam a jobb oldalon egyből az utolsó borda alatt és folyamatosan...
IBS panaszok mire múlnak?
Tisztelt Doktorúr! Jártam Önnél januárban. IBS a diagnózisom. Étkezés utáni sürgető székletürítés volt a panaszom. Nagylabor teljesen rendben volt. 2 hete...