Omeprazol napi adag

Tisztelt Doktor Ur! Mivel Angliaban elek es a haziorvos a Noacid, Nolpaza tablettakat nem ismeri, igy maradtam az Omeprazol szedese mellett. Mint irtam Onnek regebben a Chlarithromycinra nem reagalt jol a szervezetem es abba kellet hagynom a szedeset, most 2 het szunet utan ismet elkezdtem a Helicobacter kezelest. 1995-ben 10 napot a korhazban majnagyobbodassal toltottem, azota problemam nem volt vele, de a nagyon zsiros eteleket nem birom. Mivel a Chlarithromycinra is igen erzekenyen reagaltam, es az Omeprazoltol is kicsit rossz kozerzetem volt, mellesleg a betegtajekoztatoban olvastam, hogy majbetegek a 30 mg-os dozisbol egyet vehetnek, kerdesem, hogy a felirt 2x30 mg helyett ha egyet veszek a kezeles hatasos lesz-e, mivel ismet nem szeretnem megszakitani a mellekhatasok miatt-elso kezeles alkalmaval hanyinger, hanyas fordult elo, meg a kezeles felfuggeszteset kovetoen 3 napig? Koszonettel: Marti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza savcsökkentés témában

Tisztelt Kérdező!

Az általam írt Noacid, Nolpaza készítmények hatóanyaga pantoprazol, ez

újabb generációs savcsökkentő, kevesebb mellékhatással, biztosan

elérhető Angliában is. Sajnos az eradicátiós kezelés eredményessége

nagyban függ a kúra teljességétől. A hazai szakmai irányelv

chlarithromycin 2x500mg, Amoxycillin 2x1000mg, valamelyik savcsökkentő

dupla dozisát (pantoprazolból 2x40mg-ot) javasolt 7 napig. A kúra után

probiotikumok fogyasztása javasolt a bélflóra regenerálására.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. január 01., 22:28; Megválaszolva: 2009. január 01., 22:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...