2.5 cm polip speciális eltávolítása

Kedves Doktor Úr! Csatoltam egy leletet, köszönöm ha megnézi. A leletben szereplő kinövés szerintem kb 2016 óta megvan, csak akkor nem volt ekkora, én meg azt hittem amúgy, hogy aranyér, csak nem fáj. Néha lehet érezni mosakodásnál, néha nem, és a fene se nézegette. Hónapok óta tartó kissé emelkedett vér-calcium miatt nyomozom mi a bajom. Nyaki es pajzsmirigy UH, hasi UH, vérvételek, immunológiai- és hematológiai speciális vérvizsgálatok, kardiológia, mellkas rtg, mellrák szűrés, nőgyógyászati rákszűrés is, eddig minden jó. Ennyi elváltozás van ez a polip. Proktológus azt mondta ez jóindulatúnak néz ki és áprilisban tudja majd leoperálni altatásos egynapos műtétben, mert ezt nem lehet lecsípni mert elvérzik. Kétszer kell majd elvarrni, ezt mondta. Én azt hittem vett szövettant, rákszűréssel emelt árat fizettem. Bár rákérdeztem a doktornőnél és azt mondta a rákszűrés az szemmel megnézést jelent, nem szövettant. Nem akartam nagyon forszírozni, mert valószínűleg ő fog műteni ha kivárom, szóval azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy tényleg nem szoktak venni szövettant polipból, amikor még nincs eltávolítva? Így honnan tudhatom, hogy biztonságos-e várni áprilisig az eltávolítással?

Dr. Plósz János válasza analis polypus témában

Polypokat általában eltávolítunk, vagy ha méretileg, formailag gyanús, akkor biopsziát veszünk belőle. Azonban pont az Ön esete speciális, mivel ez a polypoid képlet az aranyérpárnáról indul ki, így akár a biopsziás mintavétel is jelentős vérzéssel járhat. Általában papilloma (szemölcs) vagy fibroma szokott az ilyen elváltozás lenni.

Megválaszolva: 2023. december 04.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?