Diprophos mellékhatás?

Tisztelt doktor úr, az elmúlt 8 hónap alatt négyszer kaptam vállsérülés miatt 1 ml Diprophos inj-t jobb vállba. Fokozott émelygésem, étvágytalanságom van gyakran. A gyomrom 40 éve érzékeny, gyakori a gyomorprobléma,soha nem voltam nagyevő. Van enyhe reflux, hiperaciditás, hol kevésbé, hol jobban. Nem kávézom, igyekszem kímélő ételeket enni. Lehet-e oka a fenti tüneteknek a Diprophos inj.és mit javasol? Állandó jelleggel nem szedek Pantoprazolt és hasonlókat. Alvásom nem túl jó, munkarendem is folyamatos. Magasságom/súlyom 193/82. Köszönettel, Z.

Dr. Plósz János válasza szteroid mellékhatás témában

A szteroidok okozhatnak gyomorpanaszokat, főként, ha gyomor-bélrendszeri alapbetegség is jelen van. Reflux esetén tartós PPI terápia indokolt. A panaszok és az eddigi diagnózisok miatt érdemes mérlegelni egy gyomortükrözés elvégzését is (gyomor-nyombélfekély? H. pylori fertőzés?)

Megválaszolva: 2023. július 31.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?