A szűretlen 5%-os almaecetet szabad-e magában fogyasztani?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatban, hogy szűretlen almaecetet szabad-e fogyasztani egy teáskanállal minden étkezés előtt? Csak tisztán, magában. Nem tesz e kárt a gyomorban esetleg, vagy hasonlók. Diéta mellé szeretném használni. Illetve meddig érdemes/szabad fogyasztani almaecetet. Van esetleg valami szabály rá, hogy például egy hónapnál tovább nem ajánlott? A választ előre is köszönöm szépen!

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza almaecet témában

Kedves Kérdező, Ha almaecetet szeretne fogyasztani, azt javasolt napi 1 alkalommal, vagy reggel vagy este, és nem minden étkzés előtt. Emellett lehetőség szerint hígitott, vízben oldott formában fogyassza. Kúraszerűen érdemes inni, folyamatosan nem javasolt. Valamint, ha érzékeny gyomra van, esetleg gyomorfekélye, akkor nem javasolt az almaecetes kúra

Megválaszolva: 2023. április 12.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Almaecet-alkoholtartalma
Tisztelt válaszadó Dr.! Azt szeretném tudni, hogy a boltokban árult almaecetnek van-e alkohol tartalma, ami befolyásolhatja a gyógyszer szedést? Köszönöm...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...