Kehelysejtes metaplásia

Jó napot kívánok! Gyomortükrözés során “ mérsékeltfokban krónikusan lobos, kiterjedt kehelysejtes, valamint kvert intestinális metaplasia jeleit mutató antralis gyomornyálkahártya részletek. Egy év múlva kell kontrollra mennem. Emozul 40 mg-t szedek reggel. Szeretném megkérdezni, hogy ez nagyon súlyos beteség e? (Elég sok rosszat olvastam róla a neten, kicsit megijedtem) És mit tehetnék annak érdekében, hogy javúljon a gyomrom álkapota. Próbálok egészségesen étkezni, nem dohányzom, alkalomszerűen iszom, nem iszok szénsavast, próbálom kerülni a túl fűszeres ételeket. Egy kávét iszom, szigorúan reggeli után, sok tejszínnel. (Szabad az egy kávé?) Várom szíves válaszát! Köszönettel: Halász Futó Beatrix

Dr. Plósz János válasza gyomor szövettan témában

Az életmódi megfontolások és a gyógyszer mellett az elváltozás megszűnhet, de az éves kontroll mindenkép indokolt, az egy kávé nem gond.

Megválaszolva: 2022. december 15.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gyomor biopszia lelet
Üdvözlöm! Két kérdésem az alábbi gyomor, minta leírásával kapcsolatosan merült fel. Mikroszkópos leírás 2 db felszínes antrum típusú gyomornyálkahártya...
Szövettan jelentése
Tisztelet Webdoktor! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy édesapám kapott egy szövettani vizsgálati eredményt, amit én sajnos nem értek, mivel nem vagyok...
Meddig szedjem a probiokiumot és...
Jó estét. Vékonybél diszbakterózist állapitottak meg jelenleg, régen is ez volt 5 éven keresztül. Normix kúrát kaptam és Itopridet 2évig jól elvoltam, most...
Véres Széklet?
Tisztelt Dr. Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy mostanában párszor volt véres székletem. Az első véres székletem 4éve volt egyszer, akkor nem...
Sibo, fogyás
Tisztelt dr. Plósz János! írtam már korábban Önnek. 4 éve nagyon sok protonpumpagátlót szedtem, utána kezdődött napi 8-10 vizes hasmenés folyamatos fogyás a...
Dyspepsia, reflux
Tisztelt Doktorúr! A 8-án írt levelemhez még annyi kérdést feltennék, illetve azt mondta nekem, a Noacidot közvetlen étkezés előtt kell bevenni. Nos, én...