Nagy mennyiségű széklet

Tisztelt Doktornő/ Úr! Egy hónappal ezelőtt tüdőgyulladásom volt, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot kaptam. Még aznap erős, hasmenés jelentkezett, ami fennáltt a gyógyszerszedés 3 napja alatt, hiába szedtem lrobiotikumokat. Utána már csak heti egy -két vízszerű hasmenés jelentkezett, váltottam másik fajta probiotikumra. Azután ez is megszűnt. A héten már normális állagú és színű volt a székletem, viszont nagy mennyiségű. A probiotikumot még mindig szedem. Azt szeretném kérdezni hogy ez még mindig probléma? Nagyon le is gyengültem, amire 1000 mgc B12-t szedek. Ez okozhatja?

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Antibiotikum a jó bélbaktériumokat is képes károsítani, annak ellenére is, hogy probiotikus készítményt szedett.

Első körben jó lenne kizárni Clostridium enteritis lehetőségét. Ez a székletminta tenyésztésével és bakteriológiai elemzésével lehetséges, lebonyolításában háziorvosa segítségét kérje. A hosszabb ideje tartó hasmenés természetesen legyengíti a szervezetet, de állhat más is a háttérben: pl. a nemrég lezajlott tüdőgyulladás, vagy akár vérszegénység is. Egy vérvétellel ezeket lehetne ellenőriztetni.

Ha megteheti próbáljon olyan készítményt szedni, amiben több vitamin, ásványianyag található: multivitaminok, Béres csepp.

Kérdés: 2022. december 01., 10:19; Megválaszolva: 2022. december 01., 14:30

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Vizes hasmenés
Udvozlom! Hasmeneses panaszaim 6 napja kezdodtek, pentek reggel, amelyek pentek ejszakara fokozodtak, es utana 2 napon keresztul eleg erosek voltak - napi 5-6...
Székletproblémák
Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek, röviden összefoglalom az előzményeket: Diagnózis (gyomortükrözéssel): I. Partialis villus atrophia...
Heti 1 napon hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint...
Merre induljak el a leírt emésztési...
Tisztelt Doktor Úr! 2022.08.11-én kivették a vakbelem (laparoszkóp) 13-án hagytam el a kórházat. A patológiai diagnózisom: Heveny féregnyúlvány...
összefüggés
mintegy féléve tartó hasmenés főleg hajnali órákba.éjjel vagy korai órákban kezdenek a beleim morogni és aztán kezdődik egymás után három négy...