Mivel kezelhetem az ánuszomon kialakult sebeket, tályogot?

Eléggé erős gyomorsavtúltengésem van. Napi 1 db 20 mg-os savcsökkentő tabletta. (Ez nem biztos, de azt éreztem, hogy a gyomorsav végig járva az emésztőrendszert csípi az ánuszom tájékát és nagyon viszketett. Kb egy hónapja egy nehezebb széklet után éreztem, hogy megrepedt az ánuszom. Ezek után kezdett "kisebesedni". A kép mutatja a jelenlegi helyzetet. Eddig REPARONt és CURIOSA-t kentem rá, nem használt.

Dr. Plósz János válasza proktológiai vizsgálat témában

Mindenképp érdemes proktológiai szakrendelést felkeresni, a kép alapján sajnos határozott diagnózist nem tudok mondani. A gyomorsavas panaszok nem okoznak végbéltáji eltérést (a gyomorsavat a lúgos hasnyálmirigy-nedv már a vékonybélben közömbösíti), szóval a végbéltáji viszketés és hámsérülés hátterében más okot kell keresni.

Megválaszolva: 2022. november 28.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...