Heti 1 napon hasmenés

Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint Kromogranin A vizsgálatra menjek. Azt elfelejtettem leírni de a lenti vizsgálatokon túl volt az is, nincs vele probléma. Egyéb tumorkeresés is: 5 HIAA vizeletből, VMA ürítés normális, CEA, Ca-125 nőgyógyászati tumorkeresés is történt. Minden negatív és normál tartományban. Vérképem teljesen jó, már könyvbe illő, hormonális vizsgálatok, pajzsmirigy, Lyme, Bartonella, Borelia, Dns elleni at, élesztő elleni at, antitest vizsgálataim is minden rendben. Nincs már olyan vizsgálat, amit nem végeztettem el ezzel a tünettel kapcsolatban. Mindenhol az Ibs-t, mint diagnózist kaptam. Az előző kérdésben ezt írtam Önnek: heti egy napon, hirtelen, semmiből fellépő hasmenés, ami sárgás színű, és szinte égeti a beleket, végbelet, valamint marad utána székelési inger órákig. Ezt megelőzi hirtelen fellépő izzadás, rosszullét. Minden vizsgálatom negatív. Ezeken voltam, plusz a fenti vizsgálatok: gyomor és vastagbéltükrözés, ételintolerancia és allergia vizsgálatok, hasi és kismedence ct és mr, gyomor-bél passage, hasi és nőgyógyászati ultrahangok, külön vizsgáltuk a tej és gluténérzékenységet. Volt fertőzésre irányuló vizsgálatom is, nincs sem féreg sem Giardia, Yersinella, semmilyen féregpete és protozoon nem volt a székletemben. További székletvizsgálatok (székletvér, calprotectin..stb.) , Chrohn, colitis irányú vizsgálatok is mind-mind negatív. Minimális refluxom van, ami mostanában nem okoz problémát. Az étkezésre nagyon odafigyelek, többször eszem kevesebbet. Ez a tünet kb. 3 éve fennáll, nagyon zavaró a munkámban is. A legutóbbi vizsgálatomon epeműködés zavarára gondoltunk. Elkezdtem szedni a Gallmet-m nevű tablettát, továbbra is fennál a heti egy napos hasmenés. Hónapok óta pszichológushoz járok, gondolva a lelki eredetre is. Arra rájöttem, hogy nincs köze ételhez. Kérem szíves segítségét, mert már nagyon tanácstalan vagyok. Ha IBS is mivel tudom kordában tartani, mert ez így nagyon rontja az életminőségem, hogy hetente azon az egy napon szaladnom kell egész nap.

Dr. Plósz János válasza Hasmenés témában

Az IBS esetében probiotikum tartósabb (több hónapos) használata (pl. Bonolact ProGeneral), Gelsectan capszula illetve Duspatalin szedése segíthet. Epeprobléma ügyben még esetleg megpróbálható az epesavkötő gyanta pár hetes használata (Cholestyramin Supremex), felmerülhet a túlzott epesav-mennyiség, mely okozhat hasmenést, nyálkahártya irritációt.

Kérdés: 2022. szeptember 28., 17:20 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 29., 07:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nagy mennyiségű széklet
Vizes hasmenés
Udvozlom! Hasmeneses panaszaim 6 napja kezdodtek, pentek reggel, amelyek pentek ejszakara fokozodtak, es utana 2 napon keresztul eleg erosek voltak - napi 5-6...
Székletproblémák
Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek, röviden összefoglalom az előzményeket: Diagnózis (gyomortükrözéssel): I. Partialis villus atrophia...
Merre induljak el a leírt emésztési...
Tisztelt Doktor Úr! 2022.08.11-én kivették a vakbelem (laparoszkóp) 13-án hagytam el a kórházat. A patológiai diagnózisom: Heveny féregnyúlvány...
összefüggés
mintegy féléve tartó hasmenés főleg hajnali órákba.éjjel vagy korai órákban kezdenek a beleim morogni és aztán kezdődik egymás után három négy...