Hirtelen fellépő hasmenés

Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. A panaszom a következő: heti egy napon, hirtelen, semmiből fellépő hasmenés, ami sárgás színű, és szinte égeti a beleket, végbelet, valamint marad utána székelési inger órákig. Ezt megelőzi hirtelen fellépő izzadás, rosszullét. Minden vizsgálatom negatív. Ezeken voltam: gyomor és vastagbéltükrözés, ételintolerancia és allergia vizsgálatok, hasi és kismedence ct és mr, gyomor-bél passage, hasi és nőgyógyászati ultrahangok, külön vizsgáltuk a tej és gluténérzékenységet. Volt fertőzésre irányuló vizsgálatom is, nincs sem féreg sem Giardia sem. Székletvizsgálatok (székletvér...stb.) , Chrohn irányú vizsgálatok is mind-mind negatív. Minimális refluxom van ami mostanában nem okoz problémát. Az étkezésre nagyon odafigyelek, többször eszem kevesebbet. Ez a tünet kb. 3 éve fennáll, nagyon zavaró a munkámban is. A legutóbbi vizsgálatomon epeműködés zavarára gondoltunk. Elkezdtem szedni a Gallmet-m nevű tablettát, továbbra is fennál a heti egy napos hasmenés. Hónapok óta pszichológushoz járok, gondolva a lelki eredetre is. Arra rájöttem, hogy nincs köze ételhez. Kérem szíves segítségét, mert már nagyon tanácstalan vagyok.

Dr. Plósz János válasza Carcinoid sy.? témában

Érdemes lehet CromograninA és NSE (neuron-specifikus enoláz) szintet vizsgálni vérből (de akár vizeletből is). Ezek a markerek un. carcinoid szindrómára utalhatnak, ebben a betegségben hormon-hatású anyagok szabályozatlan, hirtelen felszabadulása okozza a panszokat.

Kérdés: 2022. szeptember 28., 09:26 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 28., 10:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lelet értelmezése
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar
Nagy mennyiségű széklet
Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után...
Gyakori megfázás/fertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémakör amiről kérdezni szeretnék, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok megfázva, és egyre lassabban...