4 napja tartó hasmenés

Tisztelt Dr úr. szeretném megérdeklődni milyen tanácsa lenne. 4 napja annak reggelén kezdődött , elsőnek előről a hasam, a köldök magassága körül, nem görcsös jellegü, hanem lassan erősödő - majd muló fájásokkal - ennek ismétlődéseivel kezdődött. Emelé rossz közérzet és gyengeség társult. Hányingerem nem volt. Étvágytalanság sem. Aznap délben hasmenés jelentkezett a hasfájás mellé. Semmi nem maradt meg bennem, amint ittam egy kis vizet akár, már mennem is kellett a wc-re. 2-ik nap estére 38 fokos hőemelkedésem volt. enyhe hidegrázással. hasfájás előzőekben leírt módon, és az erős hasmenés éjszaka is, 3ik napon reggel véres nyomat volt a székletben (ami úgy gondolom a belektől származhatott) ez összesen kétszer fordult elő egymás utáni wc-snél. Aznap folyamán enyhült a láz, mára el is tünt, visszament 37 alá. a has fájás megszünt, viszont a hasmenés továbbra is jelen van, Mai nap folyamán alhasi, belektől jövő diszkomfort érzet/rossz közérzet, főleg mikor wc -zés előtt vagyok, valamint hasmenés van jelen. amit szedek: Vitacolan folyékony vitamin, Normaflore 3x1,ORS Rehidratációs granulátom 1x1, illetve voltam háziorvosnál, aki mindössze Tasectan kapszulát irt 3x1 adagban, kértem széklettenyésztési vizsgálatot és labort de nem kaptam. (itt szeretném megjegyezni hogy én személy szerint a napokban azért nem szedtem hasfogót, mert nem tudtam mi okozza a tüneteket, és tudomásom szerint van hogy nem szabad hasfogót alkalmazni) , sajnos ez a tasectan kapszula távozott is belőlem egy az egyben a széklettel együtt igen hamar (nem volt idő feloldódnia) . Szeretném a véleményét kérni. előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza Hasmenés témában

Leírása alapján egyértelműen gyomor-bélhurutja zajlik. Ezek általában öngyógyulók, az eddigi tevékenység is teljesen szakszerű volt (ORF, Tasectan, illetve a hasfogó kerülése). A Tasectant pár napig még mindeképp érdemes használni, könnyű-vegyes diétát tartani (ehet bármit, amit kíván, csak kicsiket, lassan, illetve a laktózt érdemes kerülni). A probiotikumból megpróbálnék más típust is. Ha a panasz nem szűnik 3-5 napon belül, akkor érdemes továbbvizsgálódni (ahogy írta is:széklettenyésztés, labor, hasi UH).

Kérdés: 2022. május 09., 15:06; Megválaszolva: 2022. május 09., 17:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vékony bél felszívódás
Tisztelt doktor nő Néha előfordul,hogy híg a székletem és 2-3 nap mire vissza áll normális állapotába de nem nem kell rohannom wc re! ....
Krónikus hasmenés
Üdvözlöm! Január közepén paleo-ketogén diétába kezdtem. Kb. a 16. napon "érdekes" hasmenésem lett, 3 hétig szenvedtem vele. Több...
Légúti betegség utáni tartós...
Tisztelt doktor úr! Tavaly októberben volt egy vastagbél műtétem diverticulosis miatt és kb. 40cm-t távolítottak el a bal oldali bélből. Azóta...
Hasmenés és hasi fájdalom
Jó napot kívánok! Teljesen kétségbe vagyok esve,nem tudok hova fordulni. 21 éves nő vagyok. Kb. 3 éve vannak hasmenéses panaszaim,de tudtam élni...
Gyulladásos bélbetegség