Aranyeres csomó

Tisztelt Doktor Úr! /Doktor Nő! Kis korom óta gyötör székrekedés viszont körülbelül fél éve volt egy időszakom amikor nagyon sűrűn előjött, több-kevesebb vérzéssel is társulva. A nehézkes székelés azóta sokat javult, mostmár ritkábban jön elő , maximum egy kevés pecsételő vérzés társaságában. A problémám viszont az, hogy a végbélnyílás peremétől befelé pár miliméterre (a gát frontális oldalán) kitapintható egy gombostű fej nagyságú gumó. Ez a fent említett időszak (6 hónap) óta fennáll. A kezelését diétával, és a "Reparon" termékek mind a 3 változatával próbáltam, eredménytelenül. Nem nőtt, nem fáj, nem vérzik, néha viszont ha napi többször kell mennem a wc-re akkor szokott viszketni. A kérdésem az lenne, hogy a tünetek alapján lehet-e ez aranyér, vagy ez inkább valami más? ; Ha aranyér, van-e esély rá, hogy külső beavatkozás nélkül ennyi idő után még visszahúzodik? ; Természetesen, hogy mennyire kell aggódnom miatta? A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza aranyér témában

A tapintható kis csomó lehet gyulladásos maradvány, de akár külső aranyér is. Ha nem változik, nem vérzik, aggodalomra nincs ok, de érdemes proktológust felkeresni vagy legalább egy végbéltükrözést végeztetni, hogy pontos diagnózisunk legyen.

Kérdés: 2021. december 25., 04:20; Megválaszolva: 2021. december 27., 19:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...