Douglasban szabad folyadék

Tisztelt Doktor Nő /Doktor Úr! A tegnapi napon hasi ultrahang vizsgálaton voltam melynek véleményezésében az alábbi szerepel " a douglasban 11 mm legnagyobb rétegvastagságú, az alsó vékonybélkacsok közé is terjedő kis mennyiségű szabad hasi folyadék látható. Vélemény: a jelzett kisebb mennyiségű szabad hasi folyadék a norm. mértéket meghaladja, de hátterében egyértelmű ok jelen vizsgálattal nem azonosítható. Vastagabb falú bélszakasz, térfoglalás nem igazolódott ". Minden egyéb vizsgált terület rendben van, panaszt nem érzek, emésztésem teljesen rendben. Viszont a fentiek miatt aggódom, eddig mindig minden rendben volt. Mi lehet a probléma? Segítő válaszát köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza szabad hasűri folyadék témában

Hölgyek esetében a kisebb mennyiségű szabad hasűri folyadék nem kóros, a 11mm-es rétegvastagság a douglasban tényleg kis mennyiségnek számít, általában ciklussal összefűggő a folyadék megjelenése (esetleg gyulladás, cysta megrepedés is okozhatja). Első körben érdemes pár hét múlva megismételni az ultrahangot (ha a mennyiség fokozódna, akkor érdemes tovább vizsgálódni, első körben nőgyógyászati irányban).

Kérdés: 2021. november 30., 07:07; Megválaszolva: 2021. november 30., 07:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélprobléma?
Lelet értelmezése
Hasnyálmirigy laborértékek
Gyomorhurut, fennálló gyulladás?...
Visszamaradt gyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban írtam Önnek gyomorhurutra utaló panaszok miatt. November közepén étkezési kihágás (csípős ételek, alkohol)...