Jobb bordaiv alatti feszülés

Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a garatomban, amit microlaryngoscopias mütéttel eltávolitottak. Szövettani lelete: Papilloma planocellulare hypopharyngis. Malingitásra utaló jel NEM látható. Ezek után pár hét múlva nyelési nehézséggel fordultam a gasztroenterológiára, ahol gyomortükrözéssel Helicobacter plyori pozitivitás igazolódott, kis axialis hiatuson kívül ép viszonyokat detektáltak más elváltozást nem találtak. Januárra a nyelési nehézségem elmúlt,de a jobb bordaívem alatt azóta is enyhe feszülést érzek, állandó böfögésem és puffadásom van. Eradicatios kezelést sajnos akkor csak 2 napig végeztem (rosszabbul éreztem magam a gyógyszerek szedésétől,Controlok, Klabax, Klion és Ulcamed) Közérzetem egyre csak romlott és alig volt étvágyam.. Hematológiai szakrendelésen igazolódott , hogy benyeltem egy CMV vírust amitől , a májenzimeim (GOT 197, GPT 257, LDH 894 , CRP 14,90) megemelkedtek. Ezt februárban diagnosztizálták. 10kgot fogytam. Hasi ultrahangra is lementem, de érdemben a leletem negatív lett. Mellkas röntgen , mellkas kontrasztanyagos CT negatív. Május elejére labor leleteim normalizálódtak. Így a hematológusom ajánlására elkezdtem a helicobacter eradikációs kezelést, végig szedtem a gyógyszereket, de sajnos a C-Urea kilégzési tesztem pozitív lett .. bár jobb lett az étvágyam, de nem a régi, fel is szedtem 3-4 kg-ot de a jobb bordaiv alatti feszülés, a böfögés, puffadás, gyomorégés továbbra is fennáll. A gasztroenterológusom véleménye: Jelen panaszok véleményem szerint alapvetően funkcionális jellegű. Esetleges colonalis eltérés azonban tisztázandó. Releváns gasztrocopos eltérés hiányában újabb HP eradikácio nem forszírozandó. Szeptemberben újra elmentem egy hasi UH vizsgálatra, egy másik orvoshoz , Ő is negatív lelettel engedett el. Ezután vastagbél tükrözésre rá vettem magam. Diagnózis: Polypus sigmatis et recti (hyperplasticus) , Vélemény: 7-8 év múlva ajánlott ellenőrzős colonoscópia elvégzése. Szövettan: negatív. Szűrés jelleggel tumor markerek, AFP, CEA, CA 19-9 mind negatív. Az epe laborértékei is negatívak. Az amiláz , lipáz szintén. Bocsánat a hosszas leírásért. Kérdésem: a jobb oldali feszülést SIBO esetleg okozhatja? Próbálkozhatok esetleg egy Normix kúrával? Menjek esetleg egy hasi CTre, ennyi vizsgálat után? A legzavaróbb a jobb bordaívem alatti feszülés , ami néha lehajláskor erősebben feszül és közepesen fáj. Köszönettel: Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza jobb bordaív alatti feszülés témában

A böfögést, puffadást fokozott levegőnyelés okozhatja, ez magyarázhatja a jobb bordaív alatti feszülést is. Érdemes a levegőnyelést tudatosan csökkenteni (lassú evés-ivás-beszéd, az un. "üres" nyelések kerülése). Ha ez sikerül, a panaszoknak is múlnia kell.

Kérdés: 2021. október 21., 22:04; Megválaszolva: 2021. október 24., 09:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Douglasban szabad folyadék
Tisztelt Doktor Nő /Doktor Úr! A tegnapi napon hasi ultrahang vizsgálaton voltam melynek véleményezésében az alábbi szerepel " a douglasban 11 mm...
Nyelocso daganat
Crohn betegség ??
Kedves Plósz Doktor Úr! Több alkalommal is olvastam a betegeknek adott korrekt válaszait. Segítségét szeretném kérni… aranyeres panaszaim miatt es...