Mitől lehet véres nyakos, széklet?

Tisztelt doktor Úr! Köszönöm szépen a múltkori gyors válaszát! Ha nem haragszik, lenne még pár kérdésem. Legelső kérdésem az hogy mi okozhat véres nyakos székletet? Ma is volt székletem. Igen csak fájdalmasan. A széklet formált , kissé kemény, vérrel és nyakkal volt bevonva. A vér, hát világos színű volt, kissé sötétebb színű de nem alvadt.,vagy fekete. Ahogy múltkor írtam, alhasi fájdalmaim vannak, mely hol erősebb, hol enyhébb. Idén januárban volt colonoscopia, mely egy reaktív gyulladást írt le. Pet CTn semmi eltérés (2018 van vakbelmutet szovettana carcinoid tumor, egyes stádiumu) , gastroskopia negatív, a mostani MR enteroclysis vizsgálat negatív...széklet vér kétszer volt hol nagativ, hol pozitív. Most folyamatban vannak ezen vizsgálatok, illetve a széklet callprotektin. Nincsen aranyerem, sem frissura... Többször operáltak még endomezriozissal. Mely csak a kismedencei szerveket érintette. Nőgyógyászati vizsgálatok sorozata, nem látott semmi korosat! Mint ahogy a mostani kismedencei MR is negatív, a rakszures is. Tegnapi sebészeti megjelenésem során, felmerült újabb diagnosztikis laporoscopoia.. a fizikális vizsgálat során a has puha betaponthato, nyomás érzékenységet a köldök alatt jelez. Felmerült a normix kúra lehetősége. Erről mi a véleménye? Várom megtisztelő válaszát! Szalai Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza véres nyákos széklet témában

Véres nyákos székletet okozhat aranyeresség, diverticulosis, polip, tumor, gyulladás. Az Ön által leírt panasz leginkább gyulladt aranyereknek tűnik (ezek kialakulhatnak viszonylag rövid idő alatt, a többinek ennél hosszabb idő szükséges, január óta nem szabadna megjelennie polipnak, diverticulumnak). Szóval, mindenképp székletrendezést javasolnék (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás), aranyerességre való kúp használatát és langyos-kamillás-sós ülőfürdőket.

Kérdés: 2021. október 07., 11:23; Megválaszolva: 2021. október 07., 20:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony
Felhasi fájdalom
Proctitis Ulcerosa, végbélrák
Gyomorhurut?
Tisztelt Doktor Úr! Tüneteim néhány hete kezdődtek: erősen fűszeres étel és alkohol fogyasztása után este, lefekvéskor hidegrázás, szapora...