Vékonybél daganat mennyire valószínősíthető?

Tisztelt Doktor Úr! Már korábban írtam magának panaszaimmal, illetve gasztroenterológián is voltam már élőben. Az ön is véleménye megegyezett a gasztrológián elhangzottakkal. A főbb tüneteim már jó pár éve kb: 18-19 éves koromban kezdődtek. Kenőcsös, ragacsos széklet ami emellett kissé büdösebb volt az átlagnál és más jellegű volt a szaga. Ezeken felül néha néha, hol jobb, hol bal oldalon hol középen fájdogáltak a beleim (legtöbb esetben székelés előtt vagy után) . Valamint a múltkor többször láttam nyákot a székletemen is, egy kétszer nagyobb mennyiségben is. Ezeken kívül szinte mindig problémáim voltak a tejtől-csipős ételektől valamint az alkoholtól. Ezek után a gyomron sokkal többet korgott, nagyon büdös volt a székletem és a bélgázok is valamint hasmenésem is szokott lenni tőlük. Egy ideig tartottam a FODMAP diétát ami látszólag sokat segített az emésztésemben és mintha a széklet állagom is helyre állt volna. Azonban amint valami olyat ettem/ittam a problémáim ismét előjöttek. Valamint az utóbbi hónapokban a bélgázaim és a székletem is büdös volt állandóan kissé gáz/kénes szaga volt mindig, a fent említett ételektől pedig sokkal erősebben pár napig. Az interneten olvastam, hogy az ilyen problémát különösen a kenőcsös ragacsos székletet felszívódási zavar és Vékonybél daganat is okozhat. Én sajnos hajlamos vagyok ezekre a dolgokra rá stresszelni és emiatt elkezdtem kicsit amiatt aggódni. Különben pár hónapja gasztro vizsgálat előtt csináltam egy széklet vér valamint egty M2PK marker tesztet is ahol mind 2 negatív lett ha ez számít valamit. Ön mennyi esélyt lát a daganatra, vagy még továbbra is az IBS-re gyanakszik? Édesanyámnak is hasonló problémái voltak de évekig de nála mint kiderült, hogy SIBO okozta a problémákat. Azt olvastam az IBS-esek között nagyon sok szenved SIBO-ban is. Ön szerint ez nálam is megeshet? Válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS-SIBO témában

A SIBO esélyes lehet, ennek diagnosztizálására laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt alkalmas. Vékonybél tumor nagyon ritka, általában fogyással és hasi fájdalommal jár, szóval tekintettel a panaszok jelentős idejű fennállására, fiatal korára, én nem gondolnék ilyen jellegű diagnózisban (a tesztek negativitása is erre utal).

Kérdés: 2021. augusztus 02., 21:03; Megválaszolva: 2021. augusztus 03., 15:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tünetek altatásos gyomor- és...
Tisztelt Doktornő! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Ételek okozta acne
Kedves Plósz János dr úr! Végül a végbél viszketésnél a parazita ki lett zárva: rectopscopia 18cmig: ép nyálkahártya, féregmozgás nincs....
Sárga olajos bélváladék
Kedves Doktor Úr! Panaszaim másfél hete kezdődtek. Egyik este arra lettem figyelmes, hogy a végbelemből szellentéskor okkersárga olajos folyadék...