Laktulóz hidrogén kilégzési teszt

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Múlt hónapban vércsepp analízisen SIBO-t állapítottak meg nálam,sok egyéb problémával karöltve (kiskoromtól cöliákiás vagyok,vegán életmódot folytatok,most pluszba kiderült a hisztamin intolerancia és rengeteg vitamin hiány) .A panaszaim állandó puffadás,hasmenés/székrekedés,hasfájás,nőgyógyászati problémák,fáradékonyság stb.Mivel picit szkeptikus vagyok,kértem időpontot laktulóz hidrogén kilégzési tesztre,annak viszont feltétele hogy semmilyen emésztést befolyásoló szert ne fogyasszak.A kérdésem az lenne,hogy az articsóka keserű és a Digest Ultimate (Now) befolyásolhatják az eredményt? Mit tanácsol,folytassam a diétát (körülbelül cukkinin,répán és kölesen élek) ,az étrendkiegészítők szedését,vagy ne szedjem tovább őket és menjek el a tesztre hogy biztos eredményt kapjak? Nagyon várom a válaszát! Köszönettel, Réka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

Érdemes lenne a H2 kilégzési tesztet elvégezni és valóban, előtte legalább 1 hétig az emésztést befolyásoló szereket kihagyni. Ha a kilégzési teszt is pozitív eredményt ad, akkor érdemes kezelni a SIBO-t, sikeres esetben az egyéb eltérések javulásával is járhat (hisztamin-intolerancia, felszívódási zavar).

Kérdés: 2021. július 24., 08:08; Megválaszolva: 2021. július 25., 16:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Mi okozhatja ezeket a gyomor...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy a gyomrom már egy jó ideje nem túl jó. Olyan panaszaim vannak, hogy bármilyen étel elfogyasztása...
Betegségről
Maldigestios teszt
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten már írtam,hogy a maldigestios tesztem 1900%os lett. Első napon a cukrom terhelték 75gramm cukorral a második nap...