Mi okozhatja a reggeli híg székletet?

Jónapot Kívánok! Az utóbbi időben reggelente rendszeresen lágy a székletem, amivel azt gondoltam hogy nincs is probléma, hiszen egy ápoló rokonom, illetve egy szívsebész rokonom is azt mondta, hogy valószínűleg a sok zöldségtől és gyümölcstől lehet ez. A 2020 szeptemberében készült laboreredményem jó. Mivel ezeket a válaszokat kaptam, eddig nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Azóta viszont ez olyan szintre emelkedett, hogy reggel szinte szó szerint futnom kell, van hogy a reggeliig sem bírom ki (ami felkelés után 15-20 perccel történik) . Ha sokáig fekszem az ágyban, van hogy már ott érzem. Napközben minden normális, székletem naponta csak egyszer, reggel van. Ez mitől lehetséges? Fontos kérdésem lenne még, hogy mit javasolna, diatebtológust, gasztroentereológust vagy belgyógyászt keressek fel? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

A panaszt irritabilis bél szindróma okozhatja. Belgyógyász vagy gastroenterológus az illetékes a témában. Addig is érdemes gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket tartani, a rostbevitelt fokozatosan emelni, mozogni rendszeresen, intenzíven illetve probiotikumot használni (Bonolact, Progastro825).

Kérdés: 2021. április 21., 10:24; Megválaszolva: 2021. április 21., 10:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...