Epébe polip

Üdvözlöm Hasi panasz miatt voltam hasi uh on. Az epeutak nem tágabbak . Az epehólyag jól telt,kőmentes,fala nem vastagabb,fala mentén néhány apró eshodús solid képlet van. Véleménynél: az epehólyagban cholesterolpolypusok. A májban leírt soliter góc nagy valószínűséggel haemangioma. Két hónapja fáj a gyomrom amire pantopazolt és motilíumot szedtem. A panaszom nem enyhül. Állandó keserű szájíz és laza sárga széklet. A vérképemen az alakikus foszfatáz volt emelkedett 104 helyett 107. Többi érték jó. Felmerült hogy az epémet ki kellene venni. Engem ez nem hagy nyugodni. El lehet valahogy tüntetni az epémből az elváltozást? Okozhatja a folyamatos keserű szájízt és gyomorfájást? Idegszál sérülésre szedtem gyógyszert és utána jött ez a panaszom. A motiliumot (donperidon) két hétig szedtem de mindenem fáj. Napi 3×1 et a 10mg ból. A kezemmel alig bírok fogni,lábam is zsiborog mintha rengeteget gyalogoltam volna . Olyan érzés mintha túl lenne erőltetve. Okozhatja donperidon ezt a panaszom? Két napja már be sem vettem de még nem javult ez az izületi vagy izomfájdalom. Legyenek kedvesek tanácsot adni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

Az epehólyag polypus nem okoz panaszt, emiatt nem jön szóba az epehólyag eltávolítása (a panasz nem fog megszűnni a műtét után). A keserű szájíz epés refluxra utalhat. Ha a Domperidon mellett mellékhatást észlel (a leírtak megfelelhetnek annak), érdemes lehet egy Itopride nevű szert megpróbálni, és a pantoprazol mellett Gaviscon oldaton vagy rágótablettát használni. A sárga színű széklet nem kóros, a min. emelkedett AP jelentőség nélküli.

Kérdés: 2021. április 07., 17:23; Megválaszolva: 2021. április 10., 07:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomortükrözés után
Kedves Doktor Úr! Korábban írtam Önnek altatásos gyomortükrözés utáni panaszaimról, amik sajnos azóta sem szűnnek, 2 hét elteltével. Ha...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Metaplasia intestinale
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve kezdődtek a panaszaim puffadással, gyomorfájással,hasi diszkomforttal. Akkor végigjártam a rutin eljárásokat...
További vizsgálatok
Gyomor problémák