Hasi uh lelet

Tisztelt Főorvos úr! Kérem véleményezze hasi UH leletemet. Proctitis ulcerosaval kezelnek, ez elkepzelheto hogy továbbterjedt? Az epehólyagnal az az elteres mit jelent? Illetve hogy lehet zsirmajam, amikor eletmod valtozassal 16 kg ot adtam le, es szinte teljesen zsirmentesen etkezem, es alkoholt sem fogyasztok? Milyen további teendőket javasolna az eltérésekkel kapcsolatban? Koszonom Lelet: A mellkasi sinusokban folyadék nem detectalható. A hepar norm. nagyságú, enyhe fokú steatosisra utaló echoszerkezetű, állományában körülírt eltérés nem látható. Az epeutak nem tágabbak. A cholecysta többszörösen megtört, kp. nagyságú és falvastagságú, folyékony epét tartalmaz, kőmentes. A pancreas nem szélesebb, szabályos echofelépítésű, homogén, a Wirsung nem tágabb. A vesék nagysága, parenchyma szélessége és szerkezete megtartott. Üregrendszeri tágulat, kő nem látható. Mellékvesék régiója szabad. Lép norm. méretű, homogén. A hólyag kevés echomentes vizeletet tartalmaz, sima falú. A prostata haránt átm.-je 44 mm, homogen. Szabályos hasi nagyerek. Kóros hasi terime, nagyobb nyirokcsomó, szabad hasi folyadék nem mutatható ki. A colon descendens és sigmoideum regiojában a bélfal echoszegényebb, mérs. vastagabb, 3-4 mm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza proctitis témában

A sigma és a descendens területén leírt mérsékelten vastagabb fal utalhat gyulladásra, de ha klinikailag jól van (nincs hasmenés, véres széklet, hasi fájdalom), akkor a jelenlegi terápia elegendő. A zsírmáj valószínűleg sokkal fokozottabb volt a fogyás és a diéta előtt, jelenleg valószínűleg a maradék fokozott zsír-raktározást észleli az ultrahang, további változtatást ez sem igényel.

Kérdés: 2021. február 21., 12:07; Megválaszolva: 2021. február 21., 13:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett