Ibs? Valóban

Üdvözlöm! Először is köszönöm válaszát. Pontosan tudom hogy véres nyák volt hiszen minden nap nézem a székletem.De nagyon csekély mennyiségben és mikor szetkenem élénk piros csík formájában mutatkozik és minden esetben a nyákban van szabad szemmel a székletem nem véres viszont van belső aranyem ami szülésnel jött ki szekeleskor kifordul majd visszahuzodik.De a nyalka a székletemben van belekeveredve. Egyepkent nekem a gyomrommal kezdődött hogy sok volt a savam kaptam pantoprazolt. Előtte viszont kaptam október vége felé egy antibiotikumot indokolatlanul tavdiagnozisban azthitte a házi orvos hogy tudő gyulladasom van.Eshat nem szedtem mellé probiotikumot.Akkor hasmenesem volt többször is.Onnan kezdődött minden. Először novemberben vettem észre a piros kis nyákot.Akkor az orvosom betapintassal Megvizsgált nem volt semmi.De ilyen belkorgasom meg ilyesmi sem. On szerint ha a az okt 29 verkep vizelet nem mutatott semmilyen eltérést akkor mennyire valószínű hogy komoly bajom van mint pl rák? Nagyon félek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza véres széklet témában

Ha tényleg vér van a székletben (és ahogy írtam, ez teszt segítségével objektivizálható), akkor mindenképp érdemes egy vastagbél-vizsgálatot végeztetni, ezzel kizárható a rosszindulatú folyamat lehetősége. A vért tartalmazó nyák megjelenését okozhatja gyulladt aranyeresség, jelentősebb méretű polip, de akár rosszindulatú folyamat is. Szóval ha a széklet eltérést hónapok óta észleli, akkor mindenképp javasolnám a vizsgálatot.

Kérdés: 2021. február 08., 08:02; Megválaszolva: 2021. február 08., 15:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj