Mi okozhatja a panaszt

Tisztelt Doktor Úr! Következő panaszokkal fordulok Önhöz: Vissza-vissza térő panaszaim vannak. Bal bordaív alatt, de inkább deréktájon a bordák alsó részén érzek diszkomfort érzetet. Mintha nyomna valami valamit érzés lenne és a bordám is fájt nyomásra ezen a területen. Néha nyákos székletem van, ami aztán pár napi után elmúlik, további egészségügyi panaszom nincs, talán még annyi ,hogy van ,hogy napokig keserű a szám íze. 4 éve voltam tükrözésen ahol azt az eredményt kaptam ,hogy: IBS-re utaló tünetegyütesem van és egy kis gyulladást látott ugyanezen a részen ,mivel akkor is ez volt a panaszom. Akkor az orvosom azt mondta bő 10 évig nem kell mennem tükrözésre. Múlthéten voltam ultrahangon, mivel esélyt láttam arra ,hogy a keserű szájízt epekő vagy epéhez kapcsolódó megbetegedés okozhatja, de nem! Kő és egyéb eltérés egy szervemnél sem látható. Őn mit javasol mihez kezdjek? Valójában mi fájhat? Van okom aggódni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi dyscomfort témában

A bal oldali dyscomfort-ot okozhatja gyomorprobléma, amit ha a keserű szájízzel össze akarunk kapcsolni, akkor epés reflux merülhet fel. Erre a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, Iberogast csepp használata, gyógyszeresen prokinetikumok lehetnek jók (Cerucal, Itopride) . Bal oldali panaszt okozhat a vastagbél is, ez esetben a széklet rendezése (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres, intenzív testmozgás) valamint a bélflóra javítása (pre- és probiotikum tartósabb használata)segíthet.

Riasztó tünet a hányás, a fogyás, a vérzés valamint az éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz lenne.

Kérdés: 2020. szeptember 27., 16:36; Megválaszolva: 2020. szeptember 27., 19:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás