Valóban IBS? 2.

Kedves Dr Plósz János! Köszönöm gyors válaszát előző kérdésemre - https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/164236 Iberogastot próbáltam már, kb egy hónapig, de nem segített. Meteospazmyl szintén nem csinált semmit, ezeket kihagytam előzőleg. Az orvosom szerint a diagnózis egy valamiféle bélflóra eltolódás, a fogyást pedig idegi alapúnak gondolja. Ezért hajlik az IBS felé a fogyás ellenére is. Az lenne még a kérdésem, hogy ha meglesz az enterográfia, valamint az eddigi vizsgálatok és a tüneteim alapján szükséges lenne még valamiféle kivizsgálás? Mert a doki szerint nincs már mit nekem pedig fogalmam sincs hogyan tovább ha kimondja az IBS-t. Igaz most egy ideje nem fogyok, de nem is jön vissza egy deka se. És a bélflóra eltolódást hogyan hozzuk helyre? Esetleg az enterográfia után ha csak Probiotikumot szedek meg lehet csinálni a laktuloz kilegzest, vagy befolyásolja? Mert tegnap pl túrógombócot ettem pár darabot, amiben búzadara volt és csak tojássárgája,de ezek ellenségei a sibonak és megint nagyon érzem ezt a tekeredést a köldöknél. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

A probiotikumot a kilégzési teszt előtt érdemes elhagyni. Ha pozitív lesz a laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt, az egyértelműen SIBO jele, antibiotikum kezelésre javul (ezt követően persze érdemes lehet a vastagbélflórát probiotikumokkal megtámogatni) . Az, hogy a búzadara és a tojás a SIBO ellensége lenne, erről nem tudok, messzemenő következtetést nem vonnék le belőle.

Kérdés: 2020. szeptember 23., 13:42; Megválaszolva: 2020. szeptember 25., 11:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás