Emésztés

Tisztelt Doktor úr! Január óta dietazom, 2kicsi gyermekem van, a terhessegek alatt felszedtem kb15kgot ezektől szerettem volna megszabadulni, dietaba kezdtem és rendszeresen sportolok így sikerült is ez idő alatt nagy nehezen 8kgtol megszabadulni. Január óta szedtem kisebb nagyobb megszakitassal szűz tea +cla kapszulát, hogy segítsem az eredményt, szekrekedesem sosem volt, a kapszula szedése alatt a szekletem hígabb és emesztetlennek tűnő volt, kB két hete észrevettem egy vér cseppet a WC papíron, amit szerintem egy kis sérülés okozott, de nagyon megijedtem azonnal abba hagytam a kapszulát és figyelem a szekletemet . Vér azóta nem jelentkezett, a szekletemben soha nem is láttam, akkor sem azóta sem, viszont hiába hagytam abba a kapszulát a szekletem nem rendeződött azóta is hígabb,nem folyós, de inkább pépes mint szilárd, és az inger rögtön ébredés után jön, és sokszor látok benne emesztetlen darabkakat, a színe rendben van, csak az állaga aggaszt, naponta egyszer reggel van csak, ez korábban is így volt igaz nem rögtön ébredés utan, és ezek mellett még néha puffadás is jelentkezik főleg az esti órákban. Már látom hogy nem volt jó ötlet felaldozni a jól működő emésztesem, ön mit gondol? Állhat valami súlyosabb dolog a háttérben vagy tonkretettem a bélflórám? Forduljak orvoshoz, változtassak az etrendemen, szedjek probiotikumot? Mi az ami segitgetne vissza állítani az eredeti állapotot vagy akár ez is normális? Sajnos kicsit hipohonder vagyok így a leghosszabb verziók is atfutottak már az agyamon.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza lágy széklet témában

A tünetek alapján nem gondolnék súlyosabb betegségre. A szűztea-kapszula bélfal ingerlő hatású és a bélflórát is megváltoztatja, így a szedés befejezését követően is maradhatnak vissza tünetek. Érdemes lenne legalább 1 hónapig probiotikumot használni, enni gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan. Gyógyszeresen Meteospasmyl, Duspatalin vagy Otilonium tabl. panaszvezérelt használata segíthet. Ha ennek ellenére sem szűnnek meg a panaszok, akkor szükséges tovább vizsgálódni.

Kérdés: 2020. május 26., 14:06; Megválaszolva: 2020. május 27., 10:45
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás