• Gerd, reflux, magas vérnyomás, sok stressz, szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm 39 éves vagyok , van egy 9 éves gyermekem. Évente többször és hónapokig érzem az alábbiakat.: Olyan mintha a bal mellemben lenne valami, egy labda vagy nem is tudom...ég és enyhén feszül. Enyhe tompa nem fájó de idegesítő nyomás van a bal mellemben ,a hónaljam alatt és környékén ,a bal oldalamban.Ezt a gyomorszájam közelében még jobban érzem. Idegesít és zavar félek hogy mellrák, nyelőcsőrák, gyomorrákom van. Az elmúlt egy évben voltam mell ultrahangon negatív, vérvételen negatív, hasi uh-n negatív. Kb 5 éve kilegzéses tesztem negatív. Gyomortükrözésem nem volt. Rengeteget büfögök és savanyú a szám ég az orrom. Ami furcsa hogy éjszaka tök jól vagyok és reggel is. Aztán ahogy elindul a nap kezdődik a nyomásérzés. Ez nem olyan mint amikor erős fájdalmam van a nyelőcsőgörcstől, egyszerűen csak tompán nyom ég a bal mellem és a gyomrom. Ideges vagyok nehogy melllrákom legyen...de egy pici csomó sincs sehol minden héten vizsgálom. Conrolocot szedek, aloe gélt stb. Étvágyam több mint kiváló, változatosan egészségesen étkezem de sokat szorongok és stresszelek ettől 2 hete magas lett a vérnyomásom arra szedek gyógyszert. Kérem adjon tanácsot a reflux okoz ilyen tompa nem fájdalmas inkább zavaró lufi érzést a mellemben? Köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a bal oldali nyomás témában

        A rengeteg büfögés és a reggel kezdődő panasz miatt azt mondanám, hogy fokozott levegőnyelés okozza a panaszait (emiatt feszül a gyomor, felnyomja a rekeszt, elősegíti a reflux kialakulását). Érdemes a levegőnyelést tudatosan kerülni (lassan enni-inni-beszélni, az un. "üres" nyeléseket kerülni), majd egy gyomortükrözést is végeztetni (rekeszsérv is okozhat ilyen jellegű nyomó fájdalmat).


        Kérdés: 2020. március 24., 16:42; Megválaszolva: 2020. március 26., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció