• Végbél vérzés fájdalom nélkül? Aranyér vagy végbélrepedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. 4 hónapja van egy újra-újra kiújuló végbél vérzésem. friss, élénkpiros bő mennyiségű vérzés székletürítés közben/után. Jártam vele sebészeten, ahol neogranormon krémet javasoltak és nyálkahártya berepedezés lett megállapítva. A krém nem használt, így elmentem egy proktológiai magánrendelésre, ahol végbélrepedés lett a diagnózis hozzá egy jó drága krém és kúp lett felírva. Emellett a gyógyszerész ajánlotta a Dimotec kapszulát, ami megoldást jelenthet (nos nem jelentett) Február 5 től márc 4ig 1 csepp vért se tapasztaltam, tünetmentes voltam, majd márc 5. én a semmiből megint elkezdett vérezni a végbelem.. nem volt kemény széklet. Székletem laza, rendszeres, nincs székrekedésem, nem volt hasmenésem. Rendszeresen étkezem, bőségesen fogyasztok gyümölcsöt és iszom elég vizet napi 2+ liter. A problémám, hogy csak a bő vérzést tapasztaltam eddig. Legújabb tünet egy kis kitüremkedés a végbélből, amit kézzel kell visszahelyezni, magától nem húzódik vissza, hanem kizáródik és dörzsölődik. Általában székletürítésnél jön ki. Aranyér volna? Nincs fájdalom, csak a kitüremkedés és a bő vérzés. A tünetmentes időszak alatt és a kiújulás előtt semmi nem változott az életminőségemen. Létezik fájdalom mentes, csak vérzéssel járó aranyér? Mit lehet vele kezdeni? Csak a műtéti megoldással lehet végét venni ennek? Létezik kitüremkedéssel járó, fájdalom mentes végbélrepedés? Állandó, napi több órán át tartó ülés(főként munkahely), okozhatja ezt a problémát? Köszönöm a választ.

        Dr. Plósz János válasza a belső aranyerek témában

        Igen, a belső aranyeresség általában fájdalmatlan végbélvérzéssel jár. Ha spontán nem húzódik vissza a belső aranyér, általában sebészeti ellátásra van szükség, a konzervatív kezelés ilyen fokú betegség esetén általában nem elégséges(kúpok, langyos kamillás-sós ülőfürdők, Detralex-Venotec használata).


        Kérdés: 2020. március 09., 21:26; Megválaszolva: 2020. március 10., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: