Van okom aggódni?

Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözéses szövettani leletem: Makroszkópos leírás: 2 db 1 mm-es sárgás szövet Mikroszkóp leírás: HE festés után antralis tipusú gyomornyálkahártya részleteket látunk. A mirigyek száma helyenként kissé csökkent. A hám monomorph, az egyik mintában számos mirigy járatot kutikuláris hengerhám bélel. A stroma enyhe,néhol mérsékelt,plazmasejtes,lymphocytás beszűrődést és mérsékelt odemát mutat. Giemsa festéssel Helicobakter nem mutatható ki. Diagnózis: Mérsékelt,chrinicus,reactiv antrum-gastritis,enyhe fokú atrophiával és focalis intestinalis metaplasiával. Helicobakter negatív. Nagyon aggódom,mennyire súlyos? Emozult kaptam rá!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorhurut témában

Nem kell aggódnia, a gyógyszer segíthet az eltérések megszüntetésében, de azért pár évente érdemes ellenőrző vizsgálatot végeztetni.

Kérdés: 2020. február 19., 19:19; Megválaszolva: 2020. február 23., 20:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Krónikus Gastritisz
Tisztelt Doktor Úr! November közepe óta kezdődtek a panaszaim : haspuffadás, emésztési problémák, reflux. November 25.-én sor került a...
Gyomor panasz
Tisztelt Doktorúr! Az alábbi gyomorbiopsia eredményéről szeretném kérdezni. - aktivitási jeleket is mutató közepes fokú idült interstitialis...
gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy évvel ezelőtt kezdődtek gyomor problémáim (yomorégés, teltségérzés) . Akkor a háziorvos Nolpazát írt fel, ami...
Idült gyomorhurut
Tisztelt Doktor úr! Panaszaim február hónap elején kezdődtek. Gyomortáji maró érzés, mely evés után enyhűlt, valamint enyhe hányinger...