• A panaszaim hátterében valószínűsíthető-e olyan megbetegedés, amely alapján orvoshoz kellene mennem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Bizonytalan tüneteim vannak. Kezdetben úgy gondoltam, hogy az emésztésem nincs rendben, ezért diétáztam. Mivel a panaszaim nem változtak, ezért mozgásszervi eredetűnek véltem, és pihentettem. Mivel a panaszaim már két hete változatlanul fennállnak, erősen szorongok miattuk. Hasi diszkomfort érzésem van. Időnként enyhe, szúró hasi fájdalmat érzek (ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor sportolás közben beszorul a levegő). A bordaív területe mindkét oldalon valamivel érzékenyebb a tapintásra. A köldök feletti és a szegycsont alatti hasi területre jellemző leginkább ez a diszkomfort érzés, az enyhe szúró fájdalom és a görcsösség. Végül is olyan érzésem van, mintha a hasam izomtónusa valamivel feszesebb lenne (az érzést leginkább izomlázhoz tudnám hasonlítani). Van, amikor a derekamban és a mellkasomban is érzek enyhe fájdalmat. A reggeli ébredéskor mintha elmúlnának a panaszaim, majd a felkelést követő 5-10 percen belül ismét megjelennek. Mozgásszegény életmódom van, a hasamon van egy kevés súlyfelesleg, és az utóbbi időben nem erőltettem meg magamat. Lázam nincs. A kórtörténetemben nagyobb megbetegedés nem szerepel. Ennyire bizonytalan panaszokkal talán az átlagember még nem szokott orvoshoz fordulni, és jómagam is abban bíztam, hogy hamarosan elmúlik. Mivel két hete nem történt változás, mostanra elkezdtem komolyabban aggódni. Nem tudom eldönteni, hogy a panaszaim indokolják e azt, hogy szakorvosi segítséget kérjek. Ebben szeretnék tanácsot, iránymutatást kérni. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasi dyscomfort témában

        Ha egyéb tünet nem jelentkezik (vérzés, hányás, éjszakai ágynyugalmat megzavaró tünet, láz), akkor aggodalomra nincs ok véleményem szerint. Érdemes megpróbálni gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartását, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használatát, a rendszeres testmozgát és a stresz megfelelő feldolgozását.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2020. február 03., 18:09; Megválaszolva: 2020. február 03., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő, 4 hete egy átment rajtam egy hányós - hasmenéssel járó fertőzés, és a harmadik napon, mikor minden tünet megszűnt, a visszamaradt hasszúrással orvoshoz mentem. Székletmintát küldtem, ami negatív lett, de addig is 3...
        Székrekedéses panaszaimra a patikában vettem Paraffin olajat (nem szivódik fel,külső bevonatot képez ).Később olvastam,hogy a paraffin olajjal készült orr-torok cseppek a tüdőben paraffinomát okozhatnak, a bélből felszivódva a mezenterialis...
        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm gyors válaszát ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162604 ) Felmerült még egy kérdés, hogy mivel eddig se használt a PPI, mit jelent az, hogy nem savas eredetű a probléma? Akkor mi...
        Tisztelt Doktor Úr! Gasztroözofageális reflux betegséggel vagyok diagnosztizálva, gasztroenterológus látott 2 hónapja, azt mondta menjek vissza hozzá gyomortükrözls miatt, ha a panaszok súlyosbodnak ami egyelőre nem áll fent, pantoprazolt...
        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésem ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162542 ) folytatása ez.Meglett a CT, mérsékelten nagyobb májat ír(annak ellenére hogy a májfunkciok normálisak,a GPT még alacsonyabb is a...
        Tisztelt Dr.Plósz János! Fél éve tartó panaszaim miatt fordulok Önhöz.Ez idő alatt váltakozó tünetek, rengeteg vizsgálat: nyelés rtg, mellkas rtg, hasi UH 5ször,széklet vér,SIBO, glutén, széklet elasztáz -mind negatívak. 02.21-i...
        Üdvözlöm. 4 hónapja van egy újra-újra kiújuló végbél vérzésem. friss, élénkpiros bő mennyiségű vérzés székletürítés közben/után. Jártam vele sebészeten, ahol neogranormon krémet javasoltak és nyálkahártya berepedezés lett...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.