• Ételintolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt web orvos ! Bőr és emésztési panaszaim miatt cöliakia szűrésre küldtek! A teszt eredménye a következő lett : Cöliakia szűrés panel: TTG szűrés 1,7 U/ml tTG IgA negatív U/ml tTG IgG negatív U/ml EMA IgA negatív EMA IgG negatív A teszt eredménye ezek szerint negatív, tehát nem vagyok Liszt érzékeny! Ettől függetlenül lehet más ételekre érzékeny vagy intoleráns vagy ez ebből a tesztből nem derül ki? Laktóz érzékeny vagyok ezt tudom kb 5éve , diétát tartom! Azt mondták a teszt kiértékelése után hogy panaszaimat bőr (csalánkiütés szerű égő viszkető ) , magas vérnyomás és emésztési panaszaimat a stressz okozta ! Bőr panaszaim napszaktól függetlenek , vakarásra felhólyagosodik majd pár percen belül elmúlik ! Ételintolerancia okozhat ilyet? Azóta sajnos sokat szorongok és depresszió tünetei is jelentkeztek nálam ! Azt olvastam hogy Ételintolerancia okozhat ilyet! Vagy esetemben tényleg a stressz okozta? Köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a étel-alllergia témában

        Étel intolerancia hasi panasz okozhat, bőrtünetet nem igazán. Az elvégzett teszt alapján a lisztérzékenység (coeliakia) zárható ki, de egyéb étel-alllergiára ez információt nem ad. Étel-alllergia (nem intolerancia) visztont okozhat bőr-légzőszervi és hasi tüneteket is.


        Kérdés: 2019. november 26., 19:43; Megválaszolva: 2019. november 30., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.