• Gyógyszer szedese

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr úr /drnő! Érdeklődni szeretnék hogy a Betahistin ratiopharm 24mg tablettát szedhetem e a fülcsengésemre mert 3 4 hónapja ezt írták fel rá a fül orr gégészeten mert hallascsokkenesem van zajartalom miatt de azt mondta a dr úr hogy javulni fog. De kB 2honapja fájt a gyomrom és gyomor tükrözést csináltak kB 3hete amin az orvos gyomor gyulladást mondott és közepes gyulladás a nyelocsoben. Magyarán gyulladás meg refluxot írt a megjegyzésbe kaptam rá Esomeprazol Sandoz 40mgot azt mondta hogy fél gyógyult vagyok de még szedjem 1honapig napi 2szer utána 1honapig napi egyszer este. Az lenne a kérdésem hogy a betahistint szedhetem e mert egy jó ideje nem szedtem ez miatt. És a tájékoztatóba az van írva hogy gyomorbantalmat okoz. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Plósz János válasza a betahistin témában

        Igen, a betahistin gyakran okozhat hányingert, felhasi panaszokat is. Ha az esomeprasole mellett már panaszmentes lesz, érdemes lehet a szedését újra megpróbálni (azonban ha a gyomorbántalmak újra jelentkeznének, akkor nem kell a betahistin szedését forszírozni).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 02., 07:05; Megválaszolva: 2019. október 02., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: