• Reggeli hasmenés de vajon mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot. 23 éves férfi vagyok körülbelül fél éve vannak gyomor panaszaim. Az egész a mandula műtétem után nemsokkal kezdődött. Nagyon sok antibiotikumot fájdalom illetve lázcsillapítót szedtem a mandulám miatt és most olyan panaszom van, hogy reggelente sokszor el kell mennem nagyvécézni. Székletem azóta csak híg. Ha utaznom kell vagy olyan helyen járok ahol nincs wc egyből rámjön hogy menni kellene de sokszor eredménytelenül. Egész nap érzem hogy nem jó a gyomrom. Munkába indulás előtt nyugtatnom kell magam hogy ne jöjjön rám véletlenül se. Hasi ultrahangon és epe vizsgálaton és teljes laboron is voltam semmit nem tudtak kimutatni. Kávéról és a cigarettáról is leszoktam ez miatt valamit próbálgattam hogy nem eszek/iszok tejes dolgokat sajnos ez is eredménytelen. Reggelente szeles vagyok és sokat büfögök is. Ha veszek be immodiumot valamivel jobb a helyzet és most keztem el egy probiotikum kúrát (protexin). Mégis merre tovább?

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Mindenképp érdemes széklettenyésztést végeztetni. Ettől függetlenül a probiotikum jó gondolat (érdemes többet kipróbálni, a leghatásosabbat akár 1 hónapig is használni). E mellett Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. használata javíthat az állapoton. Ha így sem szűnik a panasz, gaastroent. kivizsgálás indokolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. július 20., 10:01; Megválaszolva: 2019. július 24., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...