• gamma gt magas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Tavaly szeptemberben rosszuléteim voltak. Szédültem kivert a víz, hánytam. A tünetek miatt kértem egy labort ami magas gamma gt értéket mutatott. Az akkori hasi ultrahangon megállapították hogy epekövem és epehomokom van. december 4.-én eltávolították az epehólyagomat. A tünetek ismét jelentkeztek egy fájdalomcsillapító beszedése után, valamint gyakran fájdalmat érzek az oldalmban jobb oldalon. A mostani labor még magasabb gamma gt értéket mutat most már 115. Szeretném tudni, hogy mi lehet a probléma, illetve hová forduljak. Májbetegségre gyanakszom, szeetném tudni, hogy ez gyógyszeresen gyógyítható -e. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a magas GGT témában

        Még a 115-ös GGT-érték sem vészesen magas (főleg ha a többi máj- és epeuti enzimérték rendben van). A jobb oldali fájdalom lehet a műtét utáni állapot következménye. Hepatológiai szkrendelést érdemes felkeresni a problémával, addig is minden, májat terhelő tényezőt (gyógyszer, vegyszer, oldószer) kerülni érdemes.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 17., 14:57; Megválaszolva: 2019. május 22., 07:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: