• Miért nem használ a Normix?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvosok! Több mint 1 éve kontaminált bélszindrómával diagnosztizáltak, de többszöri normix kúra után se lettem jobban. A Normix érezhetően egyre kevésbé használ. De az orvosom csak ezzel a részzel foglalkozik. Reggelente hányingerrel kelek és általában hasmenéssel. Ha magamtól ébredek nincs hányingerem, ha ébresztőórára (korán) kelek akkor hányingerem van. Nem függ össze munkába járással, hétvégente is igy van. Nem függ össze előző napi étkezéssel (van hogy "szemetet" eszek és másnap nincs panasz, van hogy csak piritost és másnap még is van panasz) Gasztroenterológiai vizsgálatok megvoltak. Gyomor és végbél tükrözés. Hasi uh. Minden negatív. Laktóz érzékeny vagyok 6 éve. Gluténre nem. Milyen szakirányú orvoshoz kellene fordulnom? Köszönöm előre is válaszukat!

        Dr. Plósz János válasza a Sibo témában

        Mindenképp érdemes újravizsgálni, hogy jelent van-e még a SIBO (laktulózzal H2 kilégzési teszt). Ha igen, akkor más, kombinált antibiotikus terápiától várható javulás. Ha negatív a kilégzés, nyilván más diagnózist és annak megfelelő kezelést kell keresni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. március 20., 07:52; Megválaszolva: 2019. március 25., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm válaszát(február 20. 15:23, vál 23-a 21:05). Az elmúlt pár napban ismét erős felhasi fájdalmakkal küzdök, hányingerrel, étvágytalansággal. Fáj a mellkasom, a torkom be van gyulladva,fülbe sugárzik a...
        Tisztelt Doktor Úr/Dr.Plósz János!Tanácstalan vagyok ezért keresem ilyen módon Önt.Tüneteim ( puffadás,teltségérzet,hátfájás,napi többszöri hígabb,világosabb székletürítés).Az elmúlt hónapban viszont erősödött a problémám,a...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi panaszaim elég régóta fennállnak,de egy hónappal ezelött erősödtek.Állandó hasi puffadás,teltségérzet,fokozott levegő képződés.Az elmúlt hetekben főleg reggelente hányinger,állandó böffentési...
        Tisztelt Dr Plósz János! Párszor már írtam, hónapok óta tartó panaszaim miatt.Jelenleg: feszülés gyomortol a torkomig,furcsa,talán kesernyés-savas íz érzés,bordaivek mögötti fájdalom, szegycsont mögött égő érzés.Az egész olyan,mintha...
        Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözéses szövettani leletem: Makroszkópos leírás:2 db 1 mm-es sárgás szövet Mikroszkóp leírás: HE festés után antralis tipusú gyomornyálkahártya részleteket látunk. A mirigyek száma helyenként kissé...
        Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapja küzdök hasi panaszokkal hol alhasi hol borda alatt jobb bal oldalon. Hasi ultrahangon voltam már ott semmi eltérés nem volt ez októberben volt. A székletem világosbarnának látszik de mikor kitörlöm mustársárga és...
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Ma székelés után 1 csepp vért vettem észre a wc kagylóban, (igaz kicsit erőlködtem is) ezt követően enyhén csíp, ég, viszket a végbélnél egy ideig. Azóta pánikolok. Délután már nem láttam vért a wc-ben,...