• Enterobacter cloacae

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Infektológus Főorvos Úr! Két és fél éve tarto problémámra nem olyan régen derült fény! Állandó nagyon erős torok illetve mellkas fájdalom.Rengeteg orvost bejártam es egy fül orr gegesz torokváladékbol megállapította a hosszú ideje kinzó problémámat. Enterobaktercloaceae Csiraszám...szintenyészet.Kaptam rá Levofloxacint amit be is szedtem desajnos semmi változás sincs továbbra is nafyon fáj a torkom, es a garativemen egy csúnya felmarodásos seb van...nyilván az is nagyon fáj folyamatissan...semmire nem múlik.1 hónap mulva kell visszamennem amiből már 3 hét eltelt..Nagyon félek hogy ez már nem fog elmúlni mert azt mondták hogy nincs rá igaziból gyógyszer ami meggyógyitaná? ez igaz lenne? Nemtudom hogy mitévő legyek? Ha most visszamegyek a fül orr gégészhez akkor még ket gyógyszert adhat ami itt a mikrobiológiai leleten fel van sorolva...Sulfamethxasole és a Gentamicin...es ha erre sem gyógyulok meg akkor? mi lehet.Egyébként pajzsmirigy alulműködő vagyok es Hashimotós.Vérző nyelőcsövet állapitottak meg meg a gyomortükrözésen es a vizeletembe is vér volt.Nagyon szépen köszönöm előre is iránymutató válaszát.

        Dr. Pék Tamás válasza a enterobacter cloacae témában

        Tisztelt Kérdező! Nehéz ebben a helyzetben állást foglalni, de valószínűleg a kitenyészett baktérium nem az oka tüneteinek. A torokban ez a baktérium nem kórokozó. Így az antibiotikumtól sem várható hogy javulást hozzon (ahogy nem is hozott), jelenleg további antibakteriális kezelés sem tűnik indokoltnak. Lehet hogy a vérző nyelőcső és véres vizelet van összefüggésben panaszaival, aminek a hátterében fertőzéses kórkép azonban nem merül fel. Tisztelettel:


        Kérdés: 2019. február 14., 20:57; Megválaszolva: 2019. február 21., 15:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: