• Mrcp lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr! MRCP vizsgálatra küldtek nem múló panaszaim miatt:jobb borda alatti fájdalom, diszkonfort, 6kg fogyás hányinger, puffadás, hasfeszülés, Radiologia vélemény: Az epehólyagban és az epeutakban kövességre utaló jeleletérés a vizsgálattal nem mutatható ki. Az epehólyag fundusa és nyaki része megtört, lefűzött. A Cholecysta nyak elongált. A ductus cysticus kezdeti szakasza kanyargós. Fali megvastsgodás nem igazolható. Ez mit jelent pontosan? Az orvosok szerint velem született epehólyag megtörés amit én kétlek mivel réggebi Hasi UH leleteimen nincs rajta, és eddig em is volt semmi problémám. Lehet ezen változtatni? Fontos ez a panaszaim szempontjából?

        Dr. Plósz János válasza a epehólyag morfológia témában

        Véleményem szerint sem jelentős a panaszok tekintetében a leírt anatómiai variáció (az ultrahang azért más képet lát, nem meglepő, hogy azon nem íródott le az eltérés). Változtatni nem igazán lehet és nem is kell rajta. Érdemes gyakori, rendszeres, kis étkezéseket tartani és naponta legalább 2x kellő mennyiségű zsíradékot bevinni, hogy az epehólyag kellően összehúzódjon, kiürüljön.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 04., 18:05; Megválaszolva: 2019. február 09., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: