Hirdetés
      • Szeptált epehólyag?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztel dr Úr! Kb másfél hónapja elkapott egy elég makacs hasmenés, több mint egy hétig tartott, azóta megszünt, viszont a komfortérzetem nem volt jó, úgy éreztem, hogy folyamatosan tele vagyok, éjszakánként hányinger, fura íz a szájban, gyomorégés, enyhe nyomásérzés jobb bordaiv alatt, szóval szinte minden összejött, ezért felkerestem egy gasztroenteorológust. Ebben az időszakban egyébként nagyon sokat ettem a konditermi edzések miatt. Hasi uh után a következő diagnózis született: "A máj mérete, echogenitása szabályos, homogén Az intra- és extrahepatikus epeutak és érágak eltérés nélkül. A cholecysta szeptált, pipa alakban megtört, kőmentes. A pancreas fej, test, farok jól ábrázolódik, echogenitása szabályos, a test területén kb 1.5 cm hosszan bevillanó du. Wirsungianus." Most jelenleg tartom az epe-illetve hasnyálmirigy diétát a dr javaslatára szinte nem eszek semmi nehezet. A kérdésem az lenne, mennyire kell komolyan venni az epe megtörését? a sok étel vagy a hasmenés miatt alakulhatott e ki ez a megtörés? Volt már 2 éve hasi uh-m, és akkor még nem szerepelt ez a diagnózisban. Illetve ez visszafordítható e ez a probléma, később visszatérhetek e a nagyobb kalóriabevitelre, és ha igen, mikortól kezdhetek "normális" ételeket enni? köszönöm a válaszát

        Dr. Plósz János válasza a epehólyag morfológia témában

        Az epehólyag megtöretése, szeptáltsága lehet veleszületett eltérés, de általában jelentőség nélküli. Véleményem szerint gyomor-bélhurutja zajlott (a hasmenés idején), ennek maradványtüneteit észlelte (dyscomfort-érzés, teltség-érzés). Véleményem szerint minél hamarabb vissza kell bővíteni a diétát, enni gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan, egyszerre annyit, hogy a gyomor ne legyen teljesen tele. Érdemes pár hétig probiotikumot is használni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 21., 12:33; Megválaszolva: 2019. január 21., 19:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés