Van aggódni valóm?

Kedves Doktornő! Megfogadtam múltkori tanácsát, és elmentem egy magán proktológus-belgyógyász-gasztroenterológus szakemberhez. Mivel már régen végzett rajtam egy végbéltükrözést, és ő állapította meg a colitis ulcerosámat is, így ismét elvégzett rajtam egy vizsgálatot egy anoscop nevezetű eszközzel, illetve a végbél külső részét is megvizsgálta, ahol mindent rendben talált, csomónak nyoma sincs. Neki nem mondtam az idegentest érzés a végbelem alsó részén, gondolva ha megnézi úgyis lát valamit, ha van ott valami, illetve mivel szégyelltem nem említettem neki hogy megviszgáltam a végbelemet belülről is. A végbél belsejében azt mondta nem lát olyan nagy gyulladást, és felírta nekem egy Posterisan Forte nevezetű kúpot, amit most fogok kiváltani. A külső kis csomó teljesen megszünt, az én nem sem találom, de a végbélbe felnyúlva apró kis göböket (2 db) észleltem végbélnyílástól befele 3-4 cm re.. (bár tudom nem kéne vizsgálgatnom magam) . Néha székelési ingerem van, wczés után is, meg kissé idegentest érzésem. Székrekedésem, hasmenésem nincs, lágyékom szokott kissé fájni, véres, fekete széklet illetve véres wc papír sincs, 1 hetes laborom teljesen rendben van, fogyás sincs. A főorvos úr szerint nincs végbélrákom, majd visszatérünk rá 50 éves koromban. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy nem vette észre hogy polip vagy daganat van a végbelemben, vagy esetleg az eszköz eltakarta és így nem volt látható? Mikor várhatom a tüneteim enyhülését, ha ez valóban csak aranyér? Köszönöm szépen ismételt segítségét.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Ezekkel a vizsgálatokkal ha minden rendben volt, nem kellene aggódni. Önvizsgálat pedig szigorúan a külső aranyerekre korlátozódjon csak! Feltéve, hogy aranyér okozta a panaszokat, ezek kialakulásának megakadályozására kell törekedni, a jelenlévők hetek alatt kell hogy javuljanak.

Kérdés: 2018. november 27., 09:55 ;Megválaszolva: 2018. november 27., 15:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belső aranyér vagy korai stádiumú...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 éve megváltozott a székletem a normálisról a kisebb nagyobb bogyószerűre. Próbáltam már többet inni napi 3-4...
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hónappal ezelőtt erős fájdalmat éreztema végbelemben. Gondoltam a belsőaranyerem fájhat (ezt régebben kezelték)...