• Van aggódni valóm?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Megfogadtam múltkori tanácsát, és elmentem egy magán proktológus-belgyógyász-gasztroenterológus szakemberhez. Mivel már régen végzett rajtam egy végbéltükrözést, és ő állapította meg a colitis ulcerosámat is, így ismét elvégzett rajtam egy vizsgálatot egy anoscop nevezetű eszközzel, illetve a végbél külső részét is megvizsgálta, ahol mindent rendben talált, csomónak nyoma sincs. Neki nem mondtam az idegentest érzés a végbelem alsó részén, gondolva ha megnézi úgyis lát valamit, ha van ott valami, illetve mivel szégyelltem nem említettem neki hogy megviszgáltam a végbelemet belülről is. A végbél belsejében azt mondta nem lát olyan nagy gyulladást, és felírta nekem egy Posterisan Forte nevezetű kúpot, amit most fogok kiváltani. A külső kis csomó teljesen megszünt, az én nem sem találom, de a végbélbe felnyúlva apró kis göböket (2 db) észleltem végbélnyílástól befele 3-4 cm re.. ( bár tudom nem kéne vizsgálgatnom magam). Néha székelési ingerem van, wczés után is, meg kissé idegentest érzésem. Székrekedésem, hasmenésem nincs, lágyékom szokott kissé fájni, véres, fekete széklet illetve véres wc papír sincs, 1 hetes laborom teljesen rendben van, fogyás sincs. A főorvos úr szerint nincs végbélrákom, majd visszatérünk rá 50 éves koromban. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy nem vette észre hogy polip vagy daganat van a végbelemben, vagy esetleg az eszköz eltakarta és így nem volt látható? Mikor várhatom a tüneteim enyhülését, ha ez valóban csak aranyér? Köszönöm szépen ismételt segítségét.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a aranyér témában

        Kedves Kérdező! Ezekkel a vizsgálatokkal ha minden rendben volt, nem kellene aggódni. Önvizsgálat pedig szigorúan a külső aranyerekre korlátozódjon csak! Feltéve, hogy aranyér okozta a panaszokat, ezek kialakulásának megakadályozására kell törekedni, a jelenlévők hetek alatt kell hogy javuljanak.


        Kérdés: 2018. november 27., 09:55; Megválaszolva: 2018. november 27., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! Gyomor panaszaim miatt csináltattam egy 46 tételes ételintolerancia vizsgálatot. Segítséget szeretnék kérni az eredményének értelmezéséhez. Az eredmény szerint enyhén pozitív: búza, kukorica, glutén, tehéntej, teljes...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció