• Haspuffadás, sárgás széklet, feszítő érzés a has bal oldalán

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Hölgy/Úr! Néhány hete vettem észre, hogy a székletem sokkal sárgább, szétesősebb, mint a megszokott. Emellett szinte egész napos puffadás kínoz. Ami a legjobban nyugtalanít, hogy a bal bordaív alatt, félkörben, néha elől, néha hátrafelé furcsa, feszítő érzésem van, mintha egy "lufi" lenne ott, ami mintha hol jobban, hol pedig kevésbé, de folyamatosan szorítaná ki magának a helyet. Nem mondanám fájdalomnak, de nagyon kellemetlen és már szinte állandósult. Az étvágyam teljesen lecsökkent, de azt inkább a feszítő, puffasztó hasi érzésnek tulajdonítom, mert ha elkezdek enni, azt legtöbbször jóízűen elfogyasztom, csak magamtól nem kívánom. Laborvizsgálat történt, vérkép, vizelet és gyulladás irányába, minden negatív, hasi UH pedig a hasnyálmirigyet nem igazán látta a fokozott bélgázok miatt, egyébként minden negatív. Engem pont a hasnyálmirigy nyugtalanít nagyon, Ön szerint lehet ez valami komolyabb baj jele? Köszönöm válaszát! Tisztelettel!

        Dr. Plósz János válasza a Puffadás, Széklet, Haspuffadás témában

        A panasz lezajlott bélhurutnak és következményes bélflóra károsodásnak felehet meg, bár hasnyálmirigy-elégtelenség is okozhat ilyen tüneteket (de az általában jelentős fogyással, zsírszéklettel jár). Javaslom, tartson gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket, használjon pre- és probiotikumot legalább 1 hónapig, akár kombináltan illetve mozogjon rendszeresen, intenzíven. Ha a hasnyálmirigy nyugtalanítja, azt hasi CT során lehet jól megítélni.


        Kérdés: 2017. március 27., 13:55; Megválaszolva: 2017. március 30., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...