Kontaminált vékonybél szindróma

Tisztelt Doktor! H2 kilégzéses tesztem eredménye lactulose folyadék tesztelésekor 4-10-10-25-40-127-165-199. Antibiotikumos kezelés után 3 hónap probiutikus kúrát javasoltak. Őszintén megvallva kicsit óckodom az antibiotikumos kúrától-kiirtani az összes baktériumot a beleimből.. esetleg nincs más gyógyulási alternatívám? Valamint lehet-e kapcsolatban ez a betegség a problémás, aknés bőrömmel, ekcémára hajlamos kezemmel és az időnként nagyon erősen fellépő fejfájással, ami levertséggel, aluszékonysággal, ami szédüléssel párosul? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza lactulose teszt témában

Nem az össze baktérium kiirtása a cél a beleiből, hanem a túlzott, mennyiségű és nem feltétlenül optimális összetételű baktériumflóra lecsökkentése-megváltoztatása a vékonybélben. A probiotikum utána való alkalmazása a kedvezőbb vastagbélflórát eredményezhet, emiatt nem kell aggódnia.

Megválaszolva: 2017. március 02.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...