hova forduljak?

Tisztelt doktor úr/nő! Túlsújos (160kg) cukorbeteg, hypertóniás férfi vagyok, sajnos hajlamos a pánikrohamra. Néhány napja erős fájdalmat éreztem a bal herémtől a bal vesémig egy egyenes vonalban, megjegyzem ilyen már régebben is előfordult időnként de mindig megszűnt, most azonban a gyomrom is elkezdett fájni, nagyon erős maró, szaggató, görcsös fájdalom lépett fel, végigszenvedtem az éjjelt és a másnap délelőttöt, és elmentem a háziorvoshoz, aki inkább vesekőre gyanakodott és egy injekció koktél beadása után elküldött a sürgősségire. Ott vért vettek, gyógyszert adtak, vizeletet vizsgáltak, ultrahangra küldtek, de a hólyagomon lévő durva lerakódást leszámítva nem találtak semmit, javasolták azzal pedig forduljak az urológiához amit holnap meg is teszek. A baj az, hogy a gyomorégés, fájdalom azóta sem szűnt meg, és kb abban a magasságban a gerincem is erős fájdalmat produkál, folyamatos fájdalmakkal küszködöm. Láztalan vagyok, cukrom többnyire közel normális 10 körül mozog Családomban sokan szenvedtek különböző daganatos betegségekben, ami miatt én is aggódom, és ez nem tesz jót a pánik betegségemnek... kérdésem az lenne, van-e ötlete mi válthatja ki a fájdalmaim, hova forduljak kivizsgálásért, hogyan zárhatom ki a rákos megbetegedés lehetőségét esetemben? A gyomortükrözéstől nagyon félek, mert amint a számban valami a garatom közelébe ér azonnal intenzíven nagy erővel őklendezni kezdek! egy törött bölcsességfogam ezért nem tudták még eltávolítani... A gyermekkoromat asztmás rohamok tarkították, talán ez az oka. A fájdalmaim most már egy hete fennállnak! Kérem próbáljon meg a válaszával segíteni! Tisztelet/Kézcsók

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

Panaszát okozhatja gyomorhurut illetve reflux betegség is. Ha a gyomortükrözés nem jön szóba, érdemes könnyű vegyes diétát tartani, enni, gyakran rendszeresem, egyszerre keveset illetve savcsökkentőt használni pár hétig. Ha ennek ellenére nem szűnik a panasz, mindenképp érdemes gastroenterológushoz fordulni. Az első pár napban kiegészítésképpen érdemes Gaviscon oldatot is megpróbálni.

Kérdés: 2016. február 02., 00:43 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 16:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomortükrözés után
Kedves Doktor Úr! Korábban írtam Önnek altatásos gyomortükrözés utáni panaszaimról, amik sajnos azóta sem szűnnek, 2 hét elteltével. Ha...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Metaplasia intestinale
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve kezdődtek a panaszaim puffadással, gyomorfájással,hasi diszkomforttal. Akkor végigjártam a rutin eljárásokat...
További vizsgálatok
Gyomor problémák