Visszatérő epekő

Tisztelt doktor úr! Üdvözlöm! V Tibor vagyok, párom Zsuzsa komoly problémájával, tanácsért, és kezelési iránymutatásért fordulunk önhöz. A párom 1984 ben született, nyitott gerinccel. Amit egynapos korában meg is műtöttek Miskolcon. A műtét jól sikerült, de megfázott, és igy a vesék könnyen begyulladnak. a műtét következtében kialakult nála egy neurogén hólyag betegség! Pár évvel később megműtötték a lábszárát. Három gyönyörű lányunk van, egészségesek. És mindhárom császárral született! a legutóbbi terhességénél 2011-12 ben már jelentkeztek az epegörcsök, amik akkor szerencsére nagyobb problémát nem jelentettek. Aztán megszületett Réka lányunk, 2012 februárban. A nagyon komoly görcsök 2013 év közepén jelentkeztek, és hónapokig szenvedett miattuk! Aztán 2013 novemberében rábeszéltem a műtétre itt nyiregyen. Amit Ő nem akart ennyire elsietni! Kivették az epehólyagot a laparoszkópos /ha jól írom/ műtéttel! Ami ugyan sikeres volt, mert azt mondták, hogy a hólyag gyulladt volt, és tele volt 11mm es kövekkel. De ennek ellenére, megint begörcsölt, és kiderült, hogy az epevezetéke is tele van 10-11 mm es kövekkel! Ezt dec- 23.-án egy nagy műtéttel kipucolták! A szerencsétlen időpont, és az orvos szabadsága miatt csak január 6.-án jöttünk ki a kórházból. Szinte végig két cső ürített a hasfalán keresztül! Hazamentünk, és elkezdtünk megnyugodni, és gyógyulgatni! De két és fél hónap után, újabb erős görcsök jelentkeztek! Vissza a gasztroenterológiára, nyiregyre, Szegedi főorvoshoz! Követ találtak újra a vezetékben, amit a dr úr kér egymást követő napon, mivel Zsuzsa nagyon rossz állapotban volt, ERCP vel próbált meg eltávolítani! SAJNOS SIKERTELENÜL! Ezután kerestük meg, bárcsak hamarabb tettük volna, / ez az én hibám/ a debreceni klinikán az Altorjai István professzor urat! Aki ugyancsak ercp-vel, de kivette az újabb 11mm-es követ, és megvágta a papillát! Két nap múlva hazajöttünk, és ugyan mindig voltak kisebb panaszok, és azt hittük már tényleg meggyógyulunk! Tartott ez az időszak ez év februárig, amikor kétszer kellett bejönnünk nagyon komoly görcsök miatta sürgősségire, ahol csak kivizsgálás és egy infúzió után hazaengedték Zsuzsát! Vagyis a Két héttel ezelőtti második alkalommal azt mondták, hogy valószínűleg megint KŐ! Maradjon az osztályon, megfigyelésen, és majd ercp-vel eltávolítják! De ezt már nem vártuk meg, beszéltem az Altorjai proffal, és átvittem a Párom Debrecenbe, ahol másnap reggel a professzor úr kivette a követ! Ugyan most nehezebben mint egy évvel korábban, de meglett! Újra 10 mm, meg egy kisebb! Sajna azt mondta, hogy ez vissza fog térni rendszeresen, ez a probléma! Urzofalkot irt fel, és kisebb tanácsokat adott, hogy megpróbáljuk elkerülni a nagyobb kövek kialakulását! És mind-e mellett kialakult egy komoly székrekedés is! Jelenleg jól gyógyul Zsuzsa! Vannak kisebb gyomorpanaszai, de nagyságrendekkel jobban van! Zsuzsának még szednie kell a pajzsmirigy alul működésre, és a gyomos savra gyógyszert! A legrosszabb az, hogy 3-4 havonta tényleg menni kell ERCP-re hogy kimossák az epevezetéket! Ez teljesen legyengíti Zsuzsát! De nem hisszük el, hogy ezen csak a rendszeres ercp segít! Szeretnénk megelőzni a követ kialakulását, vagy a megnagyobbodását! És természetes módon megoldani a kiürülésüket! Jelenleg itt tartunk! Nagyon szépen kérjük, ha tud bármiben is, segítsen! Előre is tisztelettel köszönve a drága idejét! Zsuzsa és Tibor.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza epevezeték kő témában

Kedves Kérdező, a visszatérő epeuti kövek esetében kifejezett, preciz diéta, ursofalk szedése javasolt. Ha ezek tartós megoldást nem biztosítanak, choledocho-jejunostomia RouxY műtét szükséges.

Üdvözlettel:

Dr. Papp Géza

Kérdés: 2015. november 01., 10:38; Megválaszolva: 2015. november 01., 16:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Nő! A következő kérdésem lenne Önhöz! Lehet e hasnyálmirigy gyulladas? Körülbelül három hete kezdődött, én azt hittem hogy...
Mitől lehet véres a székletem?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony
Felhasi fájdalom