Műtét utáni emésztési probléma

Tisztelt Dr.Úr! Februárban történt epe és reflux műtét után, folyamatosan hasmenésem van. Az első 5 hétben betartottam a szigorú epe műtét utáni diétát, ennek ellenére az állapot nem változott.Bármit eszem, naponta 2-3 alkalommal, sürgető jellegű hasmenésem van.12 kilót fogytam. Műtét utáni széklet minta neg.lett, ennek ellenére cliont kaptam, 3 hétig szedtem.Belgyógyász javaslatára laktív tablettát, majd laktív üveges probiotikumot szedtem több mint egy hónapig.Különböző ételek kiiktatása mellett, a helyzet változatlan.Gasztroenterológus beutalásával glutén érzékenység vizsgálat negatív. Gasztroenterológus által budenofalk nevű szteroid gyógyszert kaptam, amelyet még nem mertem elkezdeni szedni, ugyanis nagyon tartok a mellékhatásoktól.Sajnos ez a probléma teljesen ellehetetleníti a mindennapjaimat.Állandó puffadás, hasmenés, nem tudok bármikor kimozdulni a lakásból.tanácsát szeretném kérni, hogy esetleg van-e valamilyen javaslata, megoldása a problémámra, ill.ha elkezdem szedni a gyógyszert, van-e esély a végleges gyógyulásra.Köszönettel: L-né Dóra!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

A Budenofalkot akkor érdemes elkezdeni, ha vastagbélvizsgálat során vett biopsziás mintából kollagén vagy mikroszkópos colitis (speciális vastagbél-gyulladás) igazolódik. Érdemes más probiotikumot is megpróbálni tartósan (legalább 1 hónapig) használni (akár kombinációban is) . Sajnos a műtét után folyamatosan a bélbe jutó epesav is okozhatja a tüneteket, erre a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseken kívül mást nem tudok javasolni. A Duspatalin tabl. (vény nélküli szer) használata is megpróbálható.

Kérdés: 2015. október 24., 19:17; Megválaszolva: 2015. október 25., 18:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasmenés és hasi fájdalom
Jó napot kívánok! Teljesen kétségbe vagyok esve,nem tudok hova fordulni. 21 éves nő vagyok. Kb. 3 éve vannak hasmenéses panaszaim,de tudtam élni...
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák