Gerd. Pyrosis

Felső panendoscopia: az eszközt a postbulbaris duodeumba vezetem, melynek nykhja ép.a bulbus ép. a pylorus kerek. az antrum dekorolált, corpus és a fornix nykhja ép. a cardia renyhén zár. a hámátmenet hyperamiás, gyulladt. a nyelőcső ép. SZeretném ha értelmezné ezt nekem, mert sokat fáj mostanába a hasam, minden étkezés után és a ppi-k semmit sem használnak. én gyomorhurutra gyanakstom, ön szerint mi lehet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

Az endoscopos vizsgálat során egyedül a nyelőcső-gyomor átmenetben láttak enyhe gyulladást, ami reflux-betegség jele lehet. ha a PPI-k nem használnak, véleményem szerint nem ez az ok (de gyomorhurut sem, akkor más lenne a látott kép, illetve a PPI is jó hatású lehetne) . Érdemes lenne a máj- és epeutakat is megnézni (hasi UH+labor) valamint laktóz-intoleranciát vizsgálni (H2 kilégzési teszt) .

Kérdés: 2015. szeptember 30., 06:14; Megválaszolva: 2015. szeptember 30., 08:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomortükrözés után
Kedves Doktor Úr! Korábban írtam Önnek altatásos gyomortükrözés utáni panaszaimról, amik sajnos azóta sem szűnnek, 2 hét elteltével. Ha...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Metaplasia intestinale
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve kezdődtek a panaszaim puffadással, gyomorfájással,hasi diszkomforttal. Akkor végigjártam a rutin eljárásokat...
További vizsgálatok
Gyomor problémák