Párom hasi műtéten esett át tályog és gyulladás miatt, nem akar szűnni a láza.

Tisztelt Doktor Úr! Elég kényes kérdéssel fordulnék önhöz, ugyanis orvosi mulasztások egész sorával állunk szemben a párommal, és jobban éreznénk magunkat, ha hozzáértő személy is véleményt nyilvánítana a történtek felől. A párom négy éve erős hasfájással, hányással és fogyással ment a háziorvosához, aki beutalta ultrahangra. Megállapították, hogy 7 epeköve is van. Kapott valamilyen gyógyszert, a tünetei enyhültek. Mivel fiatal, műteni nem akarták, szóltak neki, hogy sajnos fájdalmai a jövőben is lesznek miattuk. Eltelt egy év, és egész máshogy kezdett fájni a hasa, a köldöke környékén, és a gyomorszájánál. Visszament a háziorvoshoz, ő savlekötőt írt fel neki. (Valamikor ilyenkor végbéltályoggal is műtötték) Mikor később másodszor visszament, hogy nem hat a hasára, kapott valami erősebb gyógyszert. A köldöke körüli hasfájása nem múlt el, időközönként egyre rosszabb lett, eltelt egy újabb év. Az utolsó hónapokban újra nagyon fájt neki, addig fajult a dolog, hogy nem tudott felegyenesedni. Bementünk egyből a kórházba, ahol ultrahangozták újra (az epekövei szőrén szálán eltűntek) , és húgyúti fertőzésre fogták a fájdalmait. Antibiotikumot kapott és elengedték. Egy hétig mintha múltak volna a panaszok, majd egyik éjjel 42 fokos lázzal be kellett vinnünk a kórházba. Ultrahang és vérvétel újra volt, a jobb petefészkén állapítottak meg nála cisztát, de mivel úgy gondolták az nem okoz lázat, befektették a fertőző osztályra. Párom egy hétig feküdt ott mindenféle vizsgálat nélkül. Folyamatos lázát algopirinnel próbálták mulasztani és ismételten antibiotikumot kapott, eredménytelenül. A hatodik napon sárgás, véres folyás alakult ki nála, szólt az orvosnak, aki hétvégére hivatkozva türelemre intette, biztosan gombás fertőzés. Nyolcadik napon végre megvizsgálta a nőgyógyász, mikor is kiderült, hogy teniszlabda nagyságú tályog van a hasüregében. Azonnal, éjjel vitték műteni, ami három óra hosszát eltartott. Kivették a vakbelét a tályoggal együtt, és a jobb egész petefészkét is. Azóta lábadozik, de meg van rettenve, hogy így a gyermekvállalás is nehezebb lesz számára, valamint fél, mit nem látnak még meg nála az orvosok, mi okozhatta ezt a szörnyű fertőzést. Nem igazán kapunk magyarázatot semmire, mindent úgy kell kihúzni az orvosokból. Párom most, a műtét után is lázas. A nővérek hozzáállása elkeserítő, az orvosok egymásra mutogatnak és a vállukat rángatják. Kérem, mondja el véleményét! Várjuk válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Hasűri tályog témában

Sajnos a nem megfelelő hozzáállásra mentség nincs. A teljes műtéti leírás ismerete nélkül érdemben nyilatkozni nem tudok. Az eltávolított petefészek funkcióját a másik oldali teljesen képes pótolni, emiatt lényegesen nem változik a termékenység. Ha a gyulladás a petevezetékeket is érintette, akkor sajnos tényleg nehezebb lehet a gyermekáldás. A gennyes folyás mindenképp nőgyógyászati eredetű un. felszálló fertőzés mellett szól, ettől függetlenül, lehet hogy a féregnyúlvány (vakbél) korábban akut gyulladása is le volt tokolódva. Sajnos a láz jelenléte továbbra is fertőzés jele, tehát lehet, hogy még nincs vége a procedúrának (ha további gennyesedés, tályog alakul ki, ismételt műtét várható) . Sajnálom, hogy biztatóbb szavakat nem tudok Önnek írni.

Kérdés: 2015. július 21., 20:48; Megválaszolva: 2015. július 21., 21:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről