Hamenés, lágy széklet

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly 2 antibiotikum kúra után bélfertőzést kaptam (véres, nyákos széklet) , magánrendelésen megkaptam a megfelelő kezelést (supplin, Normix, Progastro 825) , rendbe jöttem. Idén ismét volt egy antibiotikum kúrám. Progastro 825 szedtem mellette. Megint lágy széklet, hasi diszkomfort miatt mentem tavalyi kezelőorvosomhoz. Normix és Progastro 825 kezelést folytattuk érdemi változás nélkül. Családon belüli vastagbél daganat illetve polipok fordultak elő, ezért szűrés jelleggel, illetve panaszaim miatt tükrözésben egyeztünk meg. Kolonoszkopiám volt múlt héten, minden eredményem negatív lett. A vizsgálat miatti béltisztítás óta állandósult hasmenésem van (6 napja) . Más kellemetlenség csak akkor van, ha nehezebb ételt eszek. Azt javasolta a kezelőorvosom, hogy szedjek be újabb 2 doboz Progastro-t, mert a béltisztítás miatt felborult a bélflóra baktérium háztartása. Ez már egyre jobban zavar. Meg szeretném kérdezni, hogy van-e Önnek más javaslata, vagy megfelelőnek gondolja az elkezdett kezelést? Ha akkor sem lesz változás, akkor előre vetítve laktóz, illetve egyéb intolerancia vizsgálat irányába indulunk el. Emelkedett triglicerid, és GGT (109, 50 helyett) van (évek óta) , melyet túlsúlyom miatt valószínűsít a Doktor úr. Minden évben volt hasi UH-m, mindig negatív volt. Hasi UH-ra várok, április végén mehetek. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Igen, a kezelés jó, érdemes lehet átmenetileg az irritabilitást tünetileg csökkentő szerekkel kiegészíteni (Dicetel, Duspatalin) , valamint a probiotikumot is kombinálni (pl. Enterol átmeneti használatával) .

Kérdés: 2015. március 23., 14:30; Megválaszolva: 2015. március 23., 19:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?