Laktózintolarencia

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2013-ban hosszú és nehéz időszak és egy H2 kilégzési teszt után kiderült, hogy kontaminált vékonybél szindrómám és magas laktózintolarenciám lett. A gasztroenterológus felírta a Normixot, és azt az utasítást kaptam, hogy 2 havonta kell szednem úgymond életem végéig. A két hónap után pedig egy hónapig probiotikumot (Protexin balancet) . Mivel teljesen kialakítottam az étrendemet, magam sütve még a kenyeret is így teljes laktózmentes életet élek.Ugyanis sajnos nekem az úgynevezett "laktózmentes" termékek nem voltak jók, szintén ugyanazt a tünetet produkáltam mint azelőtt. (Hasmenés, és nagyon erős görcsök napokon keresztül) Nagyon sok reklámot látok a laktáz enzimes gyógyszerekről amiket ugye tejes dolgok előtt kell bevenni, ezeket még nem próbáltam, inkább úgy élek, hogy ne kelljen bevenni.Első kérdésem az lenne, hogy Ön szerint miért kell nekem életem végéig szednem a Normixot, ha nem viszek be a szervezetembe semmi olyat ami roncsolhatná esetlegesen? Illetve hogy kb.2 havonta van egy 4-5 napom ami ugyanúgy hasmenéssel, és görcsökkel telik, és egyszerűen nem értem, hogy miért? A Normixot október óta már egyáltalán nem szedem mert nem láttam értelmét, hogy azzal tömjem magam 2 havonta.Lehet, hogy mégis csak kellene szednem, mert a hasmenéses időszakaim ennek a hiánya miatt vannak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza kontaminált vékonybél syndroma témában

Kicsit összekavarodtak a dolgok. Ha egy kilégzéses vizsgálat volt, akkor a fent említett két diagnózist együtt nem lehet megállapítani (a kontaminált vékonybél szindróma pozitívvá teszi a laktóz-intolerancia tesztet minden esetben) . Az ismétlődő normix-kezelést azért javasolták, mert a kontaminált vékonybél-sy. sokszor kiújulhat. Véleményem szerint egy újabb Normix-kúra után érdemes lenne egy új tesztet elvégezni, valamint lisztérzékenység irányába is vizsgálódni. Nem komplikált laktóz-intolerancia esetén a laktózmentes termékeknek nem szabadna panaszt okozni.

Kérdés: 2015. március 05., 20:49; Megválaszolva: 2015. március 05., 23:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat