Gastritis, reflux, ibs

Tiszetelt Doktot Úr! A problémám kb 3 éve fennáll. Többször voltam orvosnál, aki először gastritist, refluxot, majd ibs-t állapított meg. Volt gyomor és végbéltükrözésem ami mindkettő negatív. Végeztek kilégzéses tesztet Helicobacterre ami először pozitív majd a második, kezelés után negatív lett. Az UH vizsgálat negatív, vérvétel eredményeim normálisak, tumormarkerek szintén normálisak. A bal oldalon a bordaív panaszaim jobb és bal oldali bordaív alatt enyhe nyomásszerű fájdalom, a hasam alján telljes szélességben kaparás szerű fájdalom, a gyomornál szintén ez a kaparásszerű fájdalom jelentkezik. Ha üres a gyomrom akkor erősödik a fájdalom. Néha van savas felböfögésem, illetve savas érzés a torkomban. Kérem segítsen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Panaszai tényleg megfelelhetnek IBS-nek (a hullámzó panaszok, a 3 éves fennállás, a riasztó tünetek hiánya, illetve a vizsgálatok negativitása) . Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű (legalább 1 hónapos) használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Ha az eddigi savcsökkentő mellett panaszai vannak, érdemes gyógyszert váltani.

Kérdés: 2015. február 28., 21:04; Megválaszolva: 2015. március 01., 01:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák