Chromogranin A vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 14 hónapja fennálló nagy mennyiségű, laza széklet, illetve kóros fogyás miatt kezelőorvosom Chromogranin A vizsgálatot is végeztetett nálam a számtalan gasztroenterológiai és endokrinológiai vizsgálat mellett. (hasnyálmirigy alul működésen kívül egyebet nem sikerült diagnosztizálni, ezt székletemésztettségi illetve széklet elasztáz vizsgálattal igazolták) . Enzim hiány miatt főétkezésekhez 2szer 25000 Kreon kapszulát szedek, így a székletem napi egyszerire csökkent, mennyisége is csökkent, de még mindig nem olyan, mint a hasmenések előtt. A vérvétel előtt 2 héttel ki kellett hagynom a Rabyprexet, de a Kreont szedhettem tovább. CgA vizsgálatot már 2szer végeztek, mindkét esetben a normális tartományban volt az érték. 57, 4 illetve 52, 2. Referencia tartomány 10-108. Mivel Kreon kapszula csökkentésével, illetve elhagyásával folyamatosan nagy mennyiségű hasmenésem van, 1-2 hónap múlva megismétlik a Chromogranin A vizsgálatot is, egyebek mellett. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a Chromogranin A vizsgálat eredményét a nagy mennyiségben szedett Kreon kapszula befolyásolhatta e? Rabyprexet elhagytam az orvos utasításainak megfelelően, de a Kreon kapszulát nem mondták, így azt a megszokottak szerint minden étkezéshez bevettem. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Orsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza chromogranin vizsgálat témában

Véleményem szerint a Kreon nem befolyásolja a teszt eredményét. Az ismétlést inkább az indokolja, hogy a carcinoid szindróma (amit a CgA pozitivitás jelezne) nem jár folyamatos hormontermeléssel, így érdemes több különböző időpontban vizsgálódni.

Kérdés: 2015. február 18., 18:04; Megválaszolva: 2015. február 22., 09:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett