Külső és belső aranyér probléma évek óta

Tisztelt Doktor Úr! Egy problémával fordulok Önhöz. Körülbelül 10 éve küszködök aranyér problémával. Jelenleg 34 éves vagyok. 8 évvel ezelőtt megműtöttek belső aranyérrel, miután a 3 gyűrűzésből már az első után rosszul reagált a szervezetem és betrombotizált az ér. A műtét után, melyet a DG-HAL nevű eljárással végeztek, másfél évig bírta (pedig mindent elkövettem annak érdekében, hogy ez ne történjen meg) , és újból előjött a probléma, ismét heves vérzéssel. Aztán az évek során csak rosszabb lett a helyzet. Most már 3 éve külső aranyerem is van, nem csak belső. A belső vérzik (nem is akárhogyan...) , a külső pedig kitüremkedik. Minden székelés után kijön, viszont annyira érzékeny és fáj, hogy nem tudom visszahelyezni, viszont ha egy összetekert törölközőre ülök rá, kb 10-15 percre, akkor szépen majdnem 100%-osan visszahúzódik és ekkor ezután a tortúra után indulhat a nap. Ha nem sikerül és nem húzódik vissza, akkor egész nap kint van, nedvedzik, olyan szinten, hogy az alsónadrágomon egy kisebb tenyérnyi nedvesség folt keletkezik. Ilyenkor, ilyen hideg időben ezáltal könnyebben meg is fázik és hát nem utolsó sorban van amikor spontán be is vérzik... A kérdésem a következő lenne. Az nyilvánvaló, hogy ezt az állapotot meg akarom szüntetni és újra olyan életet akarok élni, mint a húszas éveim elején. Ha ezzel a problémával felkeresek egy szakorvost, akkor mire számíthatok? Szeretném végleg rendbe rakatni az "altájamat", és úgy hallottam, hogy a lézeres beavatkozás ezt lehetővé teszi. A kenőcsökben, kúpokban már nem hiszek, hiszen a 10 év alatt volt szerencsém nagyon sok fajtát kipróbálni, minimális sikerrel. Attól tartok viszont, hogy nem fogom "produkálni" a problémát, hiszen a törölközőn való üléstől visszahúzódik és nem észlelhető, vagy a belső vizsgálat során ez akkor is látható, ha kint van, ha nincs? Egyébként úgy gondolom, hogy igen, csak egy szakember megerősítésére várok... Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet. Várom szíves válaszát! Csaba

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Sebészeti szakrendelésen jelentkezzen, mindenképpen műtéti megoldásra van szükség, akár lézerrel is kivitelezhető.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 28., 00:35; Megválaszolva: 2015. január 28., 12:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut